Przeznaczenie Jednym z podstawowych narzędzi, które powinny znaleźć się w kuchni jest tarka kuchenna dedykowana do tarcia i ścierania wielu produktów spożywczych. Tarki kuchenne wyróżniają się ogromną wszechstronnością zastosowań, można używać ich do tarcia warzyw, sera, czekolady, imbiru, czy cytrusów. Warto zainwestować w małą, poręczną tarkę JALO! cechy standardowe Tarka ręczna to podstawowe kuchenne narzędzie, wykorzystywane do przyrządzania wielu dań, deserów i przekąsek. Artykuł ma ostre, profilowane ostrza. Spełni oczekiwania perfekcyjnie do pokrojenia skórki cytryny, limonki czyśladowego starcia sera do spaghetti. Tarka JALO to połączenie gustownego złotego koloru z drewnianą rączką. Tarka ma wymiary 25x6 cm. Materiał Tarka JALO została wykonana ze stali nierdzewnej. Rączka to drewno akacjowe. Artykuł jest dedykowany do kontaktu z żywnością. Należy myć ręcznie.