ERNESTO® Nóż szefa kuchni/ Nóż sanoku/ Tasak
Opis artykułu
- tradycyjny styl japoński
- proste posługiwanie się i długofalowa ostrość
- użyteczna drewniana rękojeść
- nóż szefa kuchni:
- długie, wygięte ostrza ze stali szlachetnej do zastosowań uniwersalnych — perfekcyjne do krojenia, cięcia i siekania
- długość ostrza: ok. 20 cm
- nóż Santoku:
- szczególnie ostre ostrze umożliwiające staranne krojenie bez wysiłku
- długość ostrza: ok. 17 cm
- tasak:
- wąskie, ostre ostrze do czystego i przystępnego rozdrabniania żywności
- długość ostrza: ok. 17 cm
Materiał
- drewno akacjowe, stal szlachetna
wymiary
- nóż szefa kuchni:
- ostrze ok. 20 cm
- rękojeść ok. 13 cm
- nóż Santoku
- ostrze ok. 17 cm
- rękojeść ok. 13 cm
- tasak:
- ostrze ok. 17 cm
- rękojeść ok. 13 cm
Waga
- nóż szefa kuchni: ok. 195 g
- nóż Santoku: ok. 188 g
- tasak: ok. 210 g