Jeżeli chcesz, by Twoja pociecha za każdym razem miała przy sobie wartościowy i świeży posiłek, taki termos na jedzenie jest nadzwyczajnym rozwiązaniem. Spełni oczekiwania w szkole, na wycieczce, a także na rodzinnym wyjeździe. Można w nim przechować ulubioną sałatkę, świeże owoce i warzywa lub ciepłą zupę. Ergonomiczny termos obiadowy to wygodny pojemnik na jedzenie do codziennego korzystania. Starczy uzupełnić termos ulubionymi smakołykami dziecka, zakręcić i wrzucić do torby albo plecaka.
Izolacyjny próżniowy termos na jedzenie ze stali nierdzewnej producenta Thermos składa się z dwuścianowego korpusu termosu i nakrętki. Znaczne ujście korpusu termosu przystępne napełnianie, nabieranie i konserwację termosu i upraszcza spożywanie posiłku bezpośrednio z termosu. Dno termosu dla dzieci bronione jest antypoślizgową stopką.
właściwości towaru:
Specyfikacja:
*Mierzenie skuteczności izolacyjnej jest przeprowadzane z wykorzystaniem czystej wody. Czas, w którym zawartość termosu pozostaje ciepła/zimna, zależy od obszerności grzewczej danego posiłku. Można powiedzieć, że im więcej wody zawiera dany pokarm, tym wyższa jest jego objętość cieplna i tym dłużej wytrzyma w termosie ciepły/zimny. Na przykład kaszka wytrzyma dłużej ciepła/zimna niżeli ryż. Dlatego posiłki zalecane do termosu to zupy, jedzenie papkowate, przekąski czy sałatki owocowe. Czas, w którym posiłek pozostanie ciepły/zimny, można przedłużyć podgrzaniem/ochłodzeniem wewnętrznych ścian termosu gorącą/zimną wodą.
wydajność izolacji podawana jest w godzinach. Mierzony jest czas, w którym temperatura napoju zmieni się z początkowej do końcowej wartości, gdzie temperatura otoczenia wynosi 20°C.
Trzyma gorąco: temperatura początkowa 95°C, temperatura końcowa 49°C.
Trzyma zimno: temperatura początkowa 1°C, temperatura końcowa 13°C.
BPA free. Bisfenol A (BPA) jest związkiem chemicznym używanym do produkcji m.in. Plastiku. Badania wykazały, że bisfenol może zaszkodzić twojemu dziecku. BPA może wywołać wady wrodzone, nadpobudliwość, zaburzenia metabolizmu i gospodarki hormonalnej organizmu i powiększa ryzyko wystąpienia chorób nowotworowych. Produkty noszące te oznaczenie są wolne od Bisfenolu A.
Thermos to producent, która zrewolucjonizowała rynek, wprowadzając w czyn pewną ideę. W roku 1892 Sir James Dewar z Uniwersytetu Oxford’a wynalazł "butelkę próżniową". W 1904 dwaj niemieccy szklarze podjęli ideę naukowca i stworzyli pierwszy termos wytwarzany do celów komercyjnych. Od 1911 r. Thermos wprowadził produkcję z zastosowaniem maszyny do produkcji szklanych wkładów, co pozwoliło na rozwinięcie firmy. Szybka ekspansja sprawiła,firma stała się rozpoznawalna, a jej produkty towarzyszyły wielu bezprecedensowym wydarzeniom. Do dziś firma pozostaje liderem wśród producentów termosów i pojemników na żywność.