WOK Hard Face – 28 cm Hard Face może się stać bohaterem Waszej kuchni. Nad wyraz trwała i odporna warstwa Hardtec Superior przetrwa sporo lat i bezusterkowe atrybuty, które uniemożliwiają przywieraniu.
Naczynie z kolekcji Hard Face gwarantują sukces we wszelkich kuchennych przedsięwzięciach. Polecamy do codziennego używania dla wymagających. Można używać na wszystkich typach kuchenek. Patelnia wyjątkowo grube dno, które rozprowadza ciepło równomiernie i skutecznie.stanowczo niepodatna warstwa Hardtec Superior usprawnia gotowanie – powłoka ma wyśmienite właściwości uniemożliwiające przywieraniu, które sprawdzają się przy smażeniu.Dno patelni jest wykonane w taki sposób żeby przyspieszyć ogrzewanie; ogrzewa się o 50% szybciej i pozwala zaoszczędzić aż do 30% energii zużywanej do ogrzania innych tego typu naczyń.ma nową, jeszcze bardziej oporną powłokę pokrywającą wnętrze naczynia.Bakelitowa rączka nie rozgrzewa się i zapewnia pewny chwyt.ma elegancką, płaską, szklaną pokrywkę wyekwipowaną w silikonowy kołnierz i zaimplementowany wentyl.Naczynie ma czarny, matowy design.dostosowana do gotowania na wszelkich typach kuchenek, włącznie z indukcją.wytwarzana w Finlandii w fabrykach SorsakoskiMożna myć w zmywarce parametry techniczne:Materiał: aluminiumGrubość dna: 5,5 - 6 mmŚrednica: 28 cmŚrednica dna: 17,5 cmObjętość: 4,5 lWaga: 1,6 kg stosowanie:Przed zastosowaniem należy do naczynia wlać odrobinę oleju, lub kilka łyżek wody.
Nigdy nie należy podgrzewać pustego naczynia. Kiedy olej ściemnieje, lub woda odparuje, naczynie jest wystarczająco rozgrzane żeby zacząć w nim smażyć.Smażyć należy na przeciętnych temperaturach. Temperatury powyżej 250 °C mogą doprowadzić do uszkodzenia powierzchni naczynia.
Po użyciu, gorącego naczynia nie należy wkładać do zimnej wody. Nagła zmiana temperatury może doprowadzić do zniekształcenia dna naczynia. Przed pierwszym zastosowaniem naczynie należy precyzyjnie umyć. Później, w trakcie typowego wykorzystywania, naczynie należy myć zaraz po jej użyciu.
Naczynia ze stali rdzoodpornej można myć w zmywarce. W przypadku naczyń z aluminium zalecane jest mycie ręczne, ponieważ podczas mycia w zmywarce może zostać uszkodzona ich powierzchnia. Mycie ręczne pozwoli na przedłużenie ich żywotności.
Stal nierdzewna korzystnie znosi niezwykle wysokie temperatury i środki wywołujące korozję. Jedyne środki, które mogą uszkodzić stal nierdzewną to sól i wyjątkowo silne kwasy. Naczynia wytworzone ze stali nierdzewnej mogą być ogrzewane aż do temperatury 250 °C.
Aby zapewnić dłuższą żywotność naczyń ze stali nierdzewnej należy stosować przy mieszaniu czy obracaniu ogrzewanej żywności, akcesoria drewniane lub z tworzywa sztucznego. Wariant: UniwersalnyMateriał: Aluminium