Sposób żywienia w najwcześniejszych latach jest sprawą istotnie ważną. Już w dzieciństwie kształtują się bowiem nawyki żywieniowe, a błędy popełnione w tym okresie dają o sobie znać w późniejszym wieku. Cukrzyca, otyłość, miażdżyca to tylko niektóre z długiej listy chorób, które zaczynają się bardzo wcześnie, a odpowiedzialność za nie częstokroć spoczywa na rodzicach.
Jak zatem ustrzec dzieci przed skutkami niewłaściwego odżywiania?
najkorzystniejszą radą jest zmiana nawyków żywieniowych, a zwykle wyeliminowanie z dziecięcej diety artykułów przetworzonych, bogatych w kalorie i różnorodnego typu „sztuczności". Okazuje się, że nabiał i pieczywo – produkty, które na ogół goszczą na naszych stołach – także nie nad wyraz służą maluchom. Bywają bowiem przyczyną alergii i nietolerancji pokarmowych.
W książce odnajdziemy pomysły, gdzie szukać towarów bogatych w elementy niezbędne do poprawnego wzrostu i rozwoju naszych dzieci oraz proste i niebanalne przepisy na smaczne i zdrowe dania.
Anna Kłosińska od wielu lat propaguje zdrowy styl życia, w tym właściwe odżywianie. Prowadzi fundację Zdrowy Uczeń, w ramach której realizuje programy edukacyjne dla uczniów, przedszkolaków, seniorów i warsztaty dla rodziców pragnących zdrowo odżywiać swe pociechy.
ISBN: 9788378291862
Kod paskowy: 9788378291862
Autorzy: Kłosińska Anna
Rok wydania: 2016
Kod wydawcy: 23351
liczba stron: 144
Oprawa: Miękka
PKWiU: 58.11.1
Format: 14.6x20.9
Głębokość (mm): 6
Waga: 0.17
Język oryginału: polski
Języki: polski
Grupa towarowa: Książka