Zmywarka gastronomiczna kapturowa Mitte Line z dozownikiem płynu przemywającego. Zastosowany dozownik płynu nabłyszczającego. Zawór zwrotny, który zapobiega cofaniu się wody. Dolne i górne ramiona myjące i płuczące. Sprawność orientacyjna do 40 koszy na godzinę. Termostat bezpieczeństwa, który zezwala na kontrolę temperatury mycia 60ºC oraz wyparzania 85ºC. Cykl mycia ciągłego zatrzymywany manualnie. System oczyszczania ze stali nierdzewnej. Dostosowywana moc grzałki bojlera Multi-power w 230V / 1+N: 2 kW / 3 kW / 4 kW / 5.6 kW.
atrybuty urządzenia:
• Sterowanie cyfrowe.
• 3 cykle mycia: 90/ 120 /180 sekund.
• cykl ciągły do momentu zatrzymania ręcznego.
• pojemność zbiornika wanny: 33 l./Moc grzałek: 4,5 kW.
• pojemność bojlera: 7 l./Moc grzałek: 6,0 kW.
• Moc pompy przemywającej: 0,75 kW.
• Zużycie wody do płukania: 2,6 l/płukanie.
• Dolne i górne ramiona przemywające ze stali nierdzewnej, płuczące
produkowane z plastiku.
• Funkcja Thermostop.
• Łagodny start.
• Dozownik płynu nabłyszczającego.
• Elektro-zawór uniemożliwiający cofaniu się wody.
• Filtr z materiału kompozytowego.
• Kaptur z pojedynczymi ściankami.
• Termostat bezpieczeństwa.
• Temperatury kontrolowane termostatem: mycie 60°C i płukanie 85°C.
W wyposażeniu 1 kosz CP-16/18; 1 kosz CT-10 i 2 pojemniki na sztućce CU-7.