OPAKOWANIE: potrójnie laminowane w celu ochrony przed wilgocią, tlenem i światłem z użytecznym zamknięciem rodzaju "peel stick" oraz zaworkiem jednokierunkowym
Kawa Juan Valdez Cumbre to najwyższej klasy mieszanka kolumbijskich arabik (100%), wyjątkowo skrupulatnie wyselekcjonowanych i pochodzących z różnych regionów Kolumbii. Ziarna z których palone są kawy Juana Valdeza zbierane są ręcznie "hand picked",, a także obrabiane przy pomocy płukania "arabica washed".
Kawa Juan Valdez Cumbre palona jest dość solidnie, wyrazista i intensywna w smaku, pobudzająca, o niskiej kwaskowości i intensywnym aromacie. Kawa o dość niskiej zawartości kofeiny, pozbawiona jakichkolwiek nut nieprzyjemnej goryczy. To najmocniejsza w smaku kawa Juana Valdeza. Polecamy parzenie przy pomocy french pressa, wyraźnie ta metoda wzmacnia zarówno smak jak i aromat Cumbre. Oczywiście kawa nadaje się na dodatek wyśmienicie do parzenia przy pomocy alternatywnych metod parzenia jak dripy, chemex i syfony. Perfekcyjnie smakuje w dodatku parzona w ekspresach samoczynnych oraz ciśnieniowych kolbowych.