Ta solidna i pyszna alternatywa kawy bez kofeiny jest inspirowana starożytną wiedzą i lokalnymi tradycjami. Zebrane w lasach Litwy żołędzie są palone powoli i delikatnie, aż do uzyskania prawdziwie luksusowego smaku przypominającego mleczny karmel.- Bez kofeiny - odpowiednia dla wegan- Prosto z natury - produkowano na LitwieJAK JĄ PRZYGOTOWAĆ?Można to zrobić na dwa sposoby:1.
Wsyp 1 łyżkę kawy do swojej filiżanki. Dodaj wrzącą wodę lub ulubione mleko i pozwól jej parzyć się przez 5-7 minut. 2. Sposób tradycyjny: zagotować 250 ml wody, dodać 1 łyżkę kawy, następnie gotować przez 3-5 minut.
Dodaj 250 ml mleka i gotuj poprzez kolejną minutę.Spróbuj podać z miodem, masłem lub posypką cynamonu. Smacznego!P.S. Pasuje do wszelkich rodzajów kawiarek i ekspresów kolbowych.elementy: ziarna żołędzi (quercus robur) 100%.
Warunki przechowywania: przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.***O DVARO KAVOS DVARO KAVOS (po litewsku "kawa z dworu") to rodzinna marka położona w wiejskim regionie Litwy. Założycielka Victoria, która ukończyła studia z zakresu historii przeciętniewiecza, dąży do ponownego odkrycia dawno zapomnianych napojów i stworzenia nowych, bezkofeinowych propozycji, wywodzących się z wielowiekowej kultury kawy i herbaty w północno-wschodniej Europie.Kawy z żołędzi, cykorii, mniszka lekarskiego, marchwi i jęczmienia stają się coraz bardziej modne wśród osób poszukujących zdrowszych alternatyw.
równocześnie herbaty ziołowe i wellness pomagają im stworzyć urocze codzienne rytuały dbania o siebie.Receptury tych nieszablonowych produktów łączą klasyczne ziołolecznictwo z nowoczesnym podejściem do zdrowia ciała i umysłu.
Ich dopełnieniem są prawdziwie niezapomniane smaki, wypracowane dzięki skrupulatnemu zbieraniu, mieszaniu i prażeniu. DVARO KAVOS: przekształcanie lokalnych tradycji smakoszy w codzienne rytuały dostosowane wyśmienicie do wymagań współczesnego świata!