To kawa ziarnista jakości speciality pochodząca z Brazylii, wypalona w palarni LaCava. Palona w średnim stopniu, asygnowana do espresso - świetnie stanie na wysokości zadania w ekspresach ciśnieniowych i kawiarkach. W smaku wyczuwalne są nuty koniaku, suszonych owoców, a także nutelli.
Santa Rita to farma założona w 2006 roku przez Rodrigo Freitas Silva, którego rodzina zajmuje się uprawą kawy od pokoleń. Niezwykłe przywiązanie do szczegółów i wysokiej jakości plonów jest podstawowym celem Rodrigo. W trakcie zbiorów poszukiwane są tylko dojrzałe i pełne owoce kawowca. Santa Rita to jedna z najlepszych kaw pod espresso produkowana przez nasz zespół. Akcentuje się nieszablonową słodyczą, bogatą paletą orzechowo - czekoladowych nut i koniakową, rodzynkową intensywnością.
Kraj pochodzenia ziarna: Brazylia
Region: Alta Mogiana, Jerquara
Metoda obróbki: Natural
Położenie upraw: 890 m n. P. M.
Odmiana: Mundo Novo, Red Catuai
Ocena w cuppingu: 82 / 100 punktów
Profil sensoryczny: nutella, suszone owoce, koniakowe body