Caputo Farina Pizzeria Mąka do Pizzy rodzaj 00 - to specjalna mąka wykonana we Włoszech.
Ta nadzwyczajna włoska mąka pszenna (1 kg) jest dedykowana do tradycyjnej pizzy neapolitańskiej.
Mąka na pizzę Caputo Pizzeria wariant 00 to mieszanka najlepszej pszenicy, sprowadzona prosto z Włoch. To mąka z potężnym, elastycznym glutenem, idealna do ciasta wymagającego długiej fermentacji. Wysokiej jakości gluten i skrobia sprzyjają tworzeniu ciasta o wspaniałym nawodnieniu. Ciasto jest świetnie spulchnione i lekkie.
Mąka jest produktem naturalnym, bez sztucznych dodatków i enzymów.
Data ważności 14.02.2025
Wartość mąk Caputo jest doceniana i uznawana na całym świecie. Caputo to młyn z Neapolu, produkujący szeroką gamę mąki dla profesjonalistów od 1924 roku. Dzięki doświadczeniu trzech pokoleń Caputo zagwarantuje wyjątkowo wysokie standardy jakości. W Caputo selekcjonuje się i miesza najlepsze gatunki pszenicy. Następnie po powolnym procesie mielenia, uzyskiwana jest mąka, która zachowuje skrobię i naturalną autentyczność smaku.
Waga netto: 1kg