Patelnia żelazna Grillmeister, wytrzymała i trwała Opis produktu niezwykle wysoka przewodność grzejna bardzo wytrzymała i trwała istotnie wytrzymała na ciepło i ognioodporna 20 cm (Ø): z deską do serwowania znakomita do smażenia mięsa, warzyw albo niewiele znaczących kawałków nadaje się ponadto do stosowania na otwartym ogniu, wszystkich rodzajach pieców w tym indukcja i piekarnik 28 cm (Ø): perforowane dno nadzwyczajna do przygotowania mięsa, warzyw albo drobnych kawałków o niskiej zawartości tłuszczu nadaje się też do używania na otwartym ogniu 32 cm (Ø) perfekcyjna do smażenia steków, warzyw albo niewiele znaczących kawałków nadaje się ponadto do użytkowania na otwartym ogniu, wszelkich rodzajach pieców w tym indukcja i piekarnik właściwości artykułu: materiał: żelazo grubość dna: 2 mm warstwa: naturalna powłoka z rezultatem non-stick uchwyt: uchwyty żelazne odporność na ciepło: do 600°C średnica: 32 cm 28 cm 20 cm można myć w zmywarce do naczyń: nie Wskazówki Instrukcja zastosowania i pielęgnacji znajduje się na odwrocie.
Przed pierwszym użyciem patelni żelaznej należy wykonać czynności zgodnie z instrukcją („wypalić") w celu usunięcia związanej z produkcją – niewidocznej – warstwy ochronnej antykorozyjnej. Kolor patelni przyciemni się i w ten sposób zapewnione jest trafne smażenie.
Aby uzyskać informacje na temat „wypalania" i pielęgnacji, zobacz także film dotyczący produktu (zeskanuj Qr). Ø 28 cm perforowana: perforowane żelazne patelnie grillowe nadają się tylko do wszelkich rodzajów grilla i otwartego ognia.
Nie używać na kuchence, płycie kuchennej ani w mikrofalówce. Niebezpieczeństwo pożaru lub oparzenia z powodu wyciekającego gorącego tłuszczu.