Patelnia żelazna Grillmeister, wytrzymała i trwała Opis produktu wyjątkowo wysoka przewodność grzewcza szczególnie wytrzymała i trwała niezwykle oporna na ciepło i ognioodporna 20 cm (Ø): z deską do serwowania znakomita do smażenia mięsa, warzyw lub znikomych kawałków nadaje się jeszcze do wykorzystywania na otwartym ogniu, wszystkich rodzajach pieców w tym indukcja i piekarnik 28 cm (Ø): perforowane dno nieprzeciętna do przygotowania mięsa, warzyw albo drobnych kawałków o niskiej zawartości tłuszczu pasuje również do wykorzystywania na otwartym ogniu 32 cm (Ø) świetna do smażenia steków, warzyw albo minimalnych kawałków pasuje też do używania na otwartym ogniu, wszystkich rodzajach pieców w tym indukcja i piekarnik atrybuty produktu: materiał: żelazo grubość dna: 2 mm warstwa: naturalna warstwa z wynikiem non-stick uchwyt: uchwyty żelazne oporność na ciepło: do 600°C średnica: 32 cm 28 cm 20 cm można myć w zmywarce do naczyń: nie Wskazówki Instrukcja użycia i pielęgnacji znajduje się na odwrocie.
Przed pierwszym wykorzystaniem patelni żelaznej należy wykonać czynności zgodnie z instrukcją („wypalić") w celu usunięcia związanej z produkcją – niewidocznej – warstwy ochronnej antykorozyjnej. Odcień patelni przyciemni się i w ten sposób zapewnione jest trafne smażenie.
Aby uzyskać dane na temat „wypalania" i pielęgnacji, sprawdź także film dotyczący towaru (zeskanuj Qr). Ø 28 cm perforowana: perforowane żelazne patelnie grillowe nadają się tylko do wszystkich rodzajów grilla i otwartego ognia.
Nie używać na kuchence, płycie kuchennej ani w mikrofalówce. Niebezpieczeństwo pożaru albo oparzenia z powodu wyciekającego gorącego tłuszczu.