Elektryczny kocioł warzelny BEK-80.2 z linii 700 o pojemności 80 l jest asygnowany do obfitych placówek gastronomicznych, gdzie jednorazowo przyrządza się obszerniejsze ilości potraw jednogarnkowych.
zastosowany system grzania pośredniego istotnie skraca czas zagotowania potrawy – poniżej 40 minut. Przestrzeń międzypłaszczowa wypełniona parą wodną. Zainstalowany w kotle warzelnym automatyczny system kontroli i regulacji ciśnienia, a także poziomu wody w przestrzeni miedzypłaszczowej gwarantuje spełnienie wszelkich minimalistycznych wymogów bezpieczeństwa zarówno w kraju jak i w UE.
Płynna regulacja mocy pozwala na sterowanie intensywnością gotowania, a tym samym na oszczędności energii. Spory 1,5-calowy zawór spustowy łatwe opróżnianie zawartości zbiornika. Wykonanie kotła warzelnego – stal nierdzewna.
Urządzenie można postawić w ciągu sprzętów grzejnych z linii 700 albo jako oddzielne urządzenie. Wysokość jest przypasowana do pozostałych maszyn z linii 700 i wynosi 90 cm.
Uwaga:
artykuł na zamówienie. Czas realizacji ustalany przy składaniu zamówienia.