• Producent: Masserie Sarde
  • Kategoria: Pieczywo, bułka tarta
  • Rodzaj: chleb
Koromé Pane Guttiau Rosmarino - sardyński chleb- klasyczny z oliwą i z rozmarynem.

Pane Carasau to kamień węgielny chleba wyprodukowanego we Włoszech, a precyzyjnie na Sardynii. Jest on wytworzony z ponownie zmielonej semoliny z pszenicy durum, gotowanej, opiekanej i rozdrobnionej na nad wyraz cienkie arkusze, chrupiące po upieczeniu.

Jego nazwa wywodzi się od słowa Carasare, co w języku sardyńskim oznacza opiekanie, proces konieczny do nadania mu standardowej i oryginalnej chrupkości i kruchości, która to cecha (poza minimalną grubością) właśnie go wyróżnia. Nierzadko Pane Carasau nazywa się w pozostałych częściach Włoch - Carta Musica = papier nutowy.

składniki: Przemielona semolina z pszenicy durum 60%, woda, sól, drożdże piwne.

komponenty użyte do przygotowania Pane Carasau to po prostu mąka, woda, sól i drożdże. Proste, starożytne minimalistycznce, dzięki którym stosując proces wytwarzania przekazywany z pokolenia na pokolenie, realne jest nadanie cieniutkim płatom pieczywa niepowtarzalnego smaku i konsystencji.

Pane Guttiau to odmiana klasycznego Pane Carasau, aromatyzowana solą i olejem. Ta niepokaźna, aromatyczna korekta polepsza smak sardyńskiego chleba, czyniąc go jeszcze bardziej apetycznym, otwierając drogę do nieskończonych eksperymentów gastronomicznych i rozmaitych sposobów jego spożywania.

składniki przepisu Pane Guttiau są zatem takie same jak w sytuacji Carasau, z wyjątkiem naturalnych dodatków wybranych w celu nadania charakteru i smaku. Dlatego mąka z pszenicy durum nadal jest głównym składnikiem tego produktu. Przepis i procedura, przekazywane rodzinom Sardynii z pokolenia na pokolenie, to prawdziwy sekret, który czyni Carasau i Guttiau tym, czym są.

tradycyjny, tradycyjny Pane Guttiau aromatyzowany jest tylko oliwą z oliwek i solą. W przypadku linii KOROME pomyślano o rozszerzeniu doznań smakowych, oferując rodzaje z dodatkiem papryczki chili, rozmarynu czy aktywnego węgla. Są to pyszne wariacje na temat sardyńskiego chleba, które dają jeszcze więcej możliwości łączenia tego fantastycznego jedzenia z wieloma najróżniejszymi potrawami, od przystawek przez dania główne a na deserach kończąc.

firma KOROME, sardyński marka Pane Carasau i Guttiau, w swym zakładzie nie produkuje ani nie używa do swej produkcji żadnych produktów pochodzenia zwierzęcego co czyni sardyńskie chlebki tej producenta przychylnymi dla WEGAN.

produkowano we Włoszech.

MADE in Italy

Prodotto in Sardegna

produkt najwyższej jakości.
Opakowanie 250g


Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Pieczywo, bułka tarta