• Producent: Joanna Duda, Sebastian Krzywda
  • Kategoria: Podręczniki
  • ISBN: 9788302147340
  • Oprawa: miękka
  • Autor: Joanna Duda, Sebastian Krzywda
  • Wydawnictwo: WSiP
  • Ilość stron: 192
  • Rok wydania: 2019

Publikacja skierowana do uczniów kształcących się w zawodzie technik hotelarstwa. Realizuje treści z zakresu kwalifikacji T.12 (Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie).
Autorzy omawiają zagadnienia związane z praktyczną stroną obsługi konsumenta. Pokazują techniki serwowania potraw, nakrywania do stołu, zdobienia dań. Wprowadzają terminy angielskie i francuskie używane w branży hotelarskiej i gastronomicznej. Objaśniają podstawy protokołu dyplomatycznego. Dodatkowym atutem książki są liczne ilustracje usprawniające zrozumienie treści i pomagające w ćwiczeniach funkcjonalnych. Przedstawiają one m.in. Metody serwowania dań, sposoby zdobienia półmisków z potrawami, rodzaje nakryć. Pytania kontrolne pomogą sprawdzić poziom własnej wiedzy.
Dla nauczycieli przystępne są gratisowe materiały metodyczne - do pobrania w Klubie Nauczyciela.

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Podręczniki