• Producent: Górska-Warsewicz Hanna, Bilska Beata, Sawicka Beata, Tul-Kryszczuk Agnieszka
  • Kategoria: Podręczniki
  • ISBN: 9788302150388
  • Oprawa: miękka
  • Autor: Hanna Górska-Warsewicz
  • Wydawnictwo: WSiP
  • Ilość stron: 216
  • Rok wydania: 2021

Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych. Realizuje treści z zakresu drugiej części kwalifikacji T.15 (Organizacja produkcji gastronomicznej).
Autorki wyczerpująco omówiły tematy dotyczące planowania produkcji, organizacji, a także kontroli produkcji potraw i napojów, receptur i kart menu, kalkulacji cen oferty gastronomicznej. Skrupulatny wybór treści pod względem merytorycznym i metodycznym wzbogacono ilustracjami, schematami, tabelkami, rysunkami, co pomoże uczniowi momentalnie i skutecznie przyswoić wiedzę. Pytania kontrolne pozwolą zaś sprawdzić jej poziom.
Dla nauczycieli dostępne są bezpłatne materiały metodyczne - do pobrania w Klubie Nauczyciela.

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Podręczniki