• Producent: Piotr Dominik
  • Kategoria: Podręczniki
  • ISBN: 9788302157127
  • Oprawa: broszurowa
  • Autor: Dominik Piotr, Katarzyna Przybylska-Dominik
  • Wydawnictwo: WSiP
  • Ilość stron: 104
  • Rok wydania: 2016
  • Poziom nauczania: szkoła średnia

Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodach piekarz i technik technice żywności. Realizuje treści z zakresu czwartej części kwalifikacji T.3 (Przygotowanie pieczywa do dystrybucji).

W publikacji przybliżono wiedzę dotyczącą jakości pieczywa. Starannie omówiono czynniki, które posiadają na nią największy wpływ. Zawarto wykaz błędów technologicznych, które pozwalają odkryć przyczynę wad gotowych wyrobów i trafnie skorygować cykl technologiczny. Opisano także chłodzenie, magazynowanie i transport pieczywa. Dużo uwagi poświęcono metodom krojenia i pakowania wypieków. Zdjęcia i rysunki upraszczają zrozumienie prezentowanych informacji, a pytania i ćwiczenia do wykonania w praktyce stanowią wsparcie w przygotowaniu do egzaminu. Dodatkowym atutem są liczne ciekawostki, które mogą skłonić uczniów do pogłębiania swej wiedzy.

EAN: 9788302157127
Głębokość: 5.000000
ISBN: 9788302157127
liczba stron: 104
Oprawa: Miękka
typ: Książki
Rok wydania: 2016
Szerokość: 170
Wydanie: 1
Wydawnictwo: 28284
Wysokość: 242

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Podręczniki