Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodach piekarz i technik technice żywności. Realizuje treści z zakresu czwartej części kwalifikacji T.3 (Przygotowanie pieczywa do dystrybucji).
W publikacji przybliżono wiedzę dotyczącą jakości pieczywa. Starannie omówiono czynniki, które posiadają na nią największy wpływ. Zawarto wykaz błędów technologicznych, które pozwalają odkryć przyczynę wad gotowych wyrobów i trafnie skorygować cykl technologiczny. Opisano także chłodzenie, magazynowanie i transport pieczywa. Dużo uwagi poświęcono metodom krojenia i pakowania wypieków. Zdjęcia i rysunki upraszczają zrozumienie prezentowanych informacji, a pytania i ćwiczenia do wykonania w praktyce stanowią wsparcie w przygotowaniu do egzaminu. Dodatkowym atutem są liczne ciekawostki, które mogą skłonić uczniów do pogłębiania swej wiedzy.
EAN: 9788302157127
Głębokość: 5.000000
ISBN: 9788302157127
liczba stron: 104
Oprawa: Miękka
typ: Książki
Rok wydania: 2016
Szerokość: 170
Wydanie: 1
Wydawnictwo: 28284
Wysokość: 242