• Producent: Kocierz Katarzyna
  • Kategoria: Podręczniki
  • ISBN: 9788302147371
  • Oprawa: broszurowa
  • Autor: Katarzyna Kocierz
  • Wydawnictwo: Wydawnictwo Rea
  • Ilość stron: 288
  • Rok wydania: 2017

Podręcznik do nauki zawodów technik technice żywności, a także cukiernik. Realizuje treści z zakresu drugiej części kwalifikacji T.4 (Wytwarzanie wyrobów cukierniczych).

Zagadnienia omawiane w podręczniku to m.in.:

  • posługiwanie się sprzętem i aparaturą kontrolno-pomiarową stosowaną w magazynach surowców cukierniczych,
  • dopełnianie maszyn, maszyn i małego sprzętu cukierniczego do produkcji wyrobów cukierniczych,
  • uzupełnianie sprzętów do przechowywania wyrobów cukierniczych.

W podręczniku znajdują się jeszcze zagadnienia z zakresu BHP oraz treści dotyczące PKZ (np. Interpretacja rysunków technologicznych, a także schematów sprzętów i urządzeń wykorzystywanych w produkowaniu wyrobów spożywczych, posługiwanie się instrukcjami obsługi, a także dokumentacją techniczną).

Podręcznik został wzbogacony licznymi ilustracjami i schematami pokazującymi najnowsze maszyny, urządzenia i sprzęt cukierniczy.

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Podręczniki