technologia gastronomiczna z towaroznawstwem. Przygotowywanie i wydawanie dań. Kwalifikacja HGT.02. Podręcznik do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych, kucharz. Część 2, po podstawówce, szkoła branżowa I stopnia - opis produktu: Znany i ceniony podręcznik przypasowany do podstawy programowej z 2019 r.
omawia precyzyjnie procesy przyrządzania ciast, zup, sosów oraz zakąsek zimnych i gorących. Opisuje także rodzaje mięs i ich zastosowanie w gastronomii. Ukazuje zasady przygotowywania i podawania napojów alkoholowych i bezalkoholowych.
Pozwala zapoznać się z cechami specyficznymi kuchni przeróżnych regionów Polski i innych krajów. Liczne rysunki i zdjęcia ułatwiają zrozumienie omawianych treści. Publikacja obfituje w atrakcyjne przepisy.
Podręcznik dobrany językowo i merytorycznie do wieku odbiorcy. Posiada kluczową terminologię technologiczną wykorzystywaną w branży gastronomicznej, w przypadku terminów obcojęzycznych wyznaczono ich poprawną wymowę.
Obowiązkowa pozycja w przygotowaniach do egzaminu zawodowego! Wiadomości teoretyczne wsparte licznymi przykładami, ćwiczeniami i ilustracjami przybliżającymi poręczne zastosowanie wiedzy.