• Producent: Małgorzata Konarzewska
  • Kategoria: Podręczniki
  • ISBN: 9788302183102
  • Oprawa: miękka
  • Autor: Małgorzata Konarzewska
  • Wydawnictwo: WSiP
  • Ilość stron: 572
  • Rok wydania: 2019

technologia gastronomiczna z towaroznawstwem. Przygotowywanie i wydawanie dań. Kwalifikacja HGT.02. Podręcznik do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych, kucharz. Część 2, po podstawówce, szkoła branżowa I stopnia - opis produktu: Znany i ceniony podręcznik przypasowany do podstawy programowej z 2019 r.

omawia precyzyjnie procesy przyrządzania ciast, zup, sosów oraz zakąsek zimnych i gorących. Opisuje także rodzaje mięs i ich zastosowanie w gastronomii. Ukazuje zasady przygotowywania i podawania napojów alkoholowych i bezalkoholowych.

Pozwala zapoznać się z cechami specyficznymi kuchni przeróżnych regionów Polski i innych krajów. Liczne rysunki i zdjęcia ułatwiają zrozumienie omawianych treści. Publikacja obfituje w atrakcyjne przepisy.

Podręcznik dobrany językowo i merytorycznie do wieku odbiorcy. Posiada kluczową terminologię technologiczną wykorzystywaną w branży gastronomicznej, w przypadku terminów obcojęzycznych wyznaczono ich poprawną wymowę.

Obowiązkowa pozycja w przygotowaniach do egzaminu zawodowego! Wiadomości teoretyczne wsparte licznymi przykładami, ćwiczeniami i ilustracjami przybliżającymi poręczne zastosowanie wiedzy.

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Podręczniki