• Producent: eMPi2
  • Kategoria: Podręczniki
  • ISBN: 9788365149664
  • Oprawa: broszurowa
  • Autor: Iwona Wielgosik
  • Wydawnictwo: Wydawnictwo EMPi2
  • Ilość stron: 328
  • Rok wydania: 2020

Podręcznik podzielony jest na trzy części. W części pierwszej OGÓLNA CHARAKTERYSTYKA TOWARÓW opisano: asortyment towarowy, jakość, magazynowanie, transport, opakowanie, oznakowanie i konserwację towarów.

W części drugiej CHARAKTERYSTYKA TOWAROZNAWCZA ŻYWNOŚCI przedstawiono: mleko i przetwory mleczne, mięso i przetwory mięsne, drób i przetwory drobiowe, jaja, ryby i przetwory rybne, tłuszcze, owoce, warzywa, grzyby i ich przetwory, ziemniaki i przetwory ziemniaczane, zboża i przetwory zbożowe, cukier, miód i wyroby cukiernicze, koncentraty spożywcze, używki i przyprawy roślinne i napoje alkoholowe i bezalkoholowe.

W części trzeciej CHARAKTERYSTYKA TOWAROZNAWCZA ARTYKUŁÓW NIEŻYWNOŚCIOWYCH opisano: szkło i wyroby ze szkła, wyroby ceramiczne, minimalistycznce i wyroby włókiennicze, skórę i wyroby skórzane, papier i wyroby papiernicze, artykuły chemii gospodarczej, wyroby kosmetyczne i perfumeryjne oraz tworzywa nienaturalne.

Na końcu każdego rozdziału zamieszczono pytania testowe i zadania.

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Podręczniki