• Producent: Dorota Czerwińska
  • Kategoria: Podręczniki
  • ISBN: 9788302152580
  • Oprawa: miękka
  • Autor: Dorota Czerwińska
  • Wydawnictwo: WSiP
  • Ilość stron: 248
  • Rok wydania: 2019

Podręcznik przeznaczony do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych, realizujący treści materiału zawartego w pierwszej części kwalifikacji HGT.12 Znany i uwielbiany podręcznik, który starannie omawia elementy pokarmowe i ich rolę w żywieniu człowieka.

skrupulatne schematy i dostępne wyjaśnienia ułatwiają zrozumienie nieprzystępnej tematyki biochemicznej. Wyróżnia znaczenie właściwego odżywiania się i przestrzega przed często popełnianymi w tym zakresie błędami.

Publikacja omawia układ pokarmowy i metabolizm poszczególnych części żywnościowych. Następnie wprowadza w zagadnienia gospodarki energetycznej organizmu, związanym z nią zapotrzebowaniem na poszczególne i normami żywieniowymi.

Podręcznik odwołuje się do najnowszych zaleceń dietetyków. Treść urozmaica bogaty materiał zdjęciowy. Pytania i polecenia pomagają samodzielnie sprawdzić poziom opanowanej wiedzy.

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Podręczniki