Anchois w oleju Damico - to towar wysokiej jakości i dużych walorach odżywczych i smakowych.
Filety z anchois w oleju słonecznikowym firmy D’Amico nie potrzebują akompaniamentu innych części, by podbić podniebienie Twoje i Twoich gości. Genialne bez dodatków albo jako kropka nad i w połączeniu z chrupiącą grzanką posmarowaną prawdziwym masłem. Anchois są uniwersalnym składnikiem wielu kuchni, wybitnie wyróżniającym smak każdego dania. Nieprzeciętnie sprawdzą się do pizzy czy wysmakowanych sałatek.
Anchois w oleju zaspokaja zapotrzebowanie na wapń, cynk, żelazo i fosfor. Bez dodatków i substancji konserwujących.
Filet z sardeli, (Engraulis Encrasicolus) olej słonecznikowy, sól.
wykonano we Włoszech.
słoik 80g
Damico to symbol prawidłowego smaku i wysokiej jakości.
marka D’Amico została założona w 1968 roku przez braci Francesco i Mario D'Amico.
obecnie jest jedną z wiodących firm we Włoszech specjalizujących się w produkcji żywności konserwowanej.
Pierwszym produktem D’Amico były „Anchois z Wybrzeża Amalfitańskiego", ale od początku lat 70-tych producent była też obecna na rynku warzyw, grzybów i oliwek, rozwijając z czasem spory asortyment.
obecnie D’Amico skupia swoją działalność wokół rynków Sottoli (przetworów warzywnych w oleju), Sottaceti (przetworów warzywnych w occie), oliwek, przypraw do ryżu, gotowych sosów, pesto i kremów, roślin strączkowych i zbóż, przystępnych w liniach konwencjonalnych i ekologicznych.
D'Amico eksponuje się wysokimi standardami jakości w procesach i usługach dzięki produkcji prowadzonej w innowacyjnych zakładach Pontecagnano Faiano i Rovereto, starannej selekcji ascetycznców, nieprzerwanym poszukiwaniom nowych produktów i innowacyjnym metodom przetwarzania oraz progresywnym technologicznie systemom produkcyjnym.