Cebulki Borettane w occie balsamicznym z Modeny IGP D'Amico - słoik 310g/180g
Cebula Borettana na tle innych odmian podkreśla się nad wyraz standardowym, spłaszczonym kształtem. Borettana to odmiana o nieznacznych bulwach i złoto-żółtym kolorze, wyjątkowo ceniona przez Włochów jako odmiana świetna do marynowania w najróżniejszych zalewach. W produkcie D’Amico certyfikowany ocet balsamiczny z Modeny akcentuje słodycz tych nieszablonowych cebulek. Cebulki Borettane w occie balsamicznym z Modeny firmy D'Amico sprawdzą się doskonale jako dodatek do deski serów w towarzystwie prawidłowej jakości szynek lub jako przystawka do najróżniejszego rodzaju mięs i ryb.
składniki: Cebulki Borettane, woda, cukier, ocet balsamiczny z Modeny IGP 5% (ocet winny, moszcz winogronowy, barwnik: E150d, gromadzi SIARCZYNY), olej słonecznikowy, sól.
marka D’Amico została założona w 1968 roku przez braci Francesco i Mario D'Amico.
obecnie jest jedną z wiodących firm we Włoszech specjalizujących się w wytwarzaniu żywności konserwowanej.
D'Amico to synonim włoskiej gwarancji, na całym świecie.