Piec do gotowania w niskich temperaturach producenta Hendi. Do wolnego przygotowywania albo odgrzewania żywności przy pomocy bardzo skrupulatnie ustawianego i kontrolowanego procesu. Z sondą temperatury, osobna regulacja ustawień sondy. Dodatkowym atutem są uchwyty na bokach usprawniające przenoszenie urządzenia. Łatwe do czyszczenia uszczelki drzwi. Komora pieca ogrzewana z 4 stron, równomierne rozprowadzanie ciepła w komorze. Oszczędność energii dzięki uzupełniającej izolacji. Tłoczona komora pieca z zaokrąglonymi krawędziami, łatwa w czyszczeniu. Regulacja temperatury co 1 stopień - temperatura komory 0 do 120°C, temperatura z wykorzystaniem sondy i podtrzymanie temperatury 0 do 100°C. Drzwi lewo- lub prawostronne, zawiasy fabrycznie zamontowane po prawej stronie, nietrudne przełożenie zawiasów na drugą stronę.
Cyfrowe sterowanie, odczyt czasu, ustawienie temperatury i odczyt aktualnej temperatury sondy/komory. Prowadnica ze stali nierdzewnej, pasuje do pojemników GN 1/1, rusztów, a także blach o rozmiarach 600x400 mm, 3 poziomy pieczenia.