• Producent: Forgast
  • Kategoria: Pozostałe gotowanie i smażenie
Urządzenie Sous Vide, cyrkulator bemarowy producenta Forgast do gotowania w niskich temperaturach produktów zapakowanych próżniowo w woreczki. Regulacja temperatury co 0,1oC. Zakres czasu pracy od 5 do 99 godzin. Objętość urządzenia 28 l.


Gotowanie w próżni, tzw. Sous vide to metoda służąca na ogół podniesieniu jakości przyrządzanej potrawy. Zezwala na zachowanie pierwotnego wyglądu i struktury towaru w czasie gotowania. Gotowanie w niskiej, dokładnie kontrolowanej temperaturze pozwala na uzyskanie soczystych i delikatnych mięs. Metoda obróbki sous vide zachowuje wszystkie wartości odżywcze potrawy. Gotowanie w woreczku gwarantuje bezpieczeństwo biologiczne.


potrzebnym elementem cyklu jest pakowarka próżniowa, bo produkt musi być zapakowany próżniowo do woreczka z wysokobarierowej folii.

Uwaga:

Stojak na worki do cyrkulatora sprzedawany oddzielnie FG03401.

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Pozostałe gotowanie i smażenie