Drippery HARIO 4977642020290 (4977642020290) Ocena produktu:

od 269,00 PLN

  • Producent: HARIO
  • Kategoria: Pozostałe przybory kuchenne
pakiet z ceramicznym dripperem do zaparzania kawy metodą przelewową Hario V60-02

Chcesz zaskoczyć gości kawą inną, niżeli piją typowo?
A może szukasz prezentu dla osoby ciekawej się kawą?
pakiet Hario będzie idealnym wyborem!

Driper Hario V60 pozwala zaparzyć nieprzeciętnie smakującą kawę łatwo i szybko. Czysty smak kawy uzyskasz poprzez zwilżenie filtra papierowego, dodając do filtra przeciętnie-grubo zmieloną i powoli wylewając gorącą wodę na kawę.
Smak kawy zależy od jakości użytego ziarna - in udoskonalone, tym udoskonalony napar dostaniesz.

Metoda parzenia w formie przelewowej wyeksponuje smak Twojej ulubionej kawy ziarnistej. Pozwala cieszyć się rewelacyjną filiżanką każdego ranka.

Do drippera pasują filtry Hario V60-02 lub inne kompatybilne z wymiarem V60-02.

Jak zaparzyć kawę w dripperze Hario? przejrzyj nasz przepis krok po kroku na końcu strony.

Chcesz codziennie delektować się doskonałym, gorącym naparem? Ceramiczny dripper V60, wchodzący w skład tego zestawu Hario, to urządzenie cieszące się ogromną popularnością wśród miłośników alternatywnych metod ręcznego parzenia. W naszym sklepie internetowym wyszukasz wyjątkowe akcesoria, które pozwolą Ci rozkoszować się nieprzeciętnym napojem.

pakiet Hario V60 jest wspaniały na pierwsze kroki w świecie alternatywnego sposobu przyrządzania kawy i poznania, czym jest ten proces parzenia jej. Ułatwi to odkrywanie nowych smaków kawy, zadziwi tym, jak może ona smakować, a także da masę frajdy bo z łatwością z nim eksperymentować.

Dlaczego warto wybrać zestaw Hario V60?
  • Przygotujesz w nim kawę prędko i łatwo.
  • gromadzi głównie wybierany dripper na świecie, który od lat raduje się niezmienną popularnością.
  • perfekcyjny na pierwsze kroki w świecie kawy parzonej w alternatywny sposób. Większość baristów pozostaje z nimi na zawsze!
  • usprawnia odkrywanie nowych smaków kawy, zadziwia tym, jak rewelacyjnie może smakować kawa, a także daje masę frajdy bo z łatwością z nim eksperymentować, bawić się kawą.
W pakiecie wynajdziesz:
  • ceramiczny dripper V60-02 biały
  • szklany dzbanek o pojemności 600ml z białymi wykończeniami
  • 100 brązowych filtrów
  • miarkę / łyżeczkę do kawy

Jaką kawę wybrać do drippera?
  • polecamy jasno palone ziarna
  • skorzystaj z naszych podpowiedzi - kawy do dripperów i metod przelewowych opatrzone są optymalną metką; odnajdziesz je tutaj
  • kawy te są palone w sposób, który najpełniej odda mnogość ich aromatu i smaku
Jak przygotować kawę w dripperze?

Potrzebować będziesz:

Pomocny też będzie termometr.

  1. przygotuj kawę - rekomendujemy 6-7g przeciętnie-grubo zmielonej kawy na 100 ml naparu (lub wielokrotność dla obszerniejszej ilości naparu)
  2. podgrzej wodę do 93 - 97°C
  3. włóż filtr do serwera zaginając zgrzany koniec wzdłuż jednego z boków filtra
  4. zwilż filtr niewielką ilością gorącej wody - unikniesz posmaku papieru i równocześnie ogrzejesz naczynko, do którego zaparzasz kawę
  5. po kilku chwilach wylej wodę z naczynka
  6. ustaw serwer / kubek z dripperem na wadze i wsyp do filtra zmieloną kawę (możesz także zrobić to bez wagi - wtedy trzymaj się oznaczeń na miarce do kawy i na dzbanku)
  7. włącz timer i zalej kawę niewielką ilością wody - ok 50 - 70 ml; ten etap to preinfuzja - kawa po pierwszym kontakcie z wodą "puchnie" usprawniając wodzie pełniejsze wydobycie smaku i aromatu ze zmielonych drobinek kawy
  8. po ok 30 sekundach zacznij właściwe parzenie, powoli wlewając wodę, zaczynając na środku i przechodząc okrężnym ruchem ku ściankom; staraj się jednak nie wlewać wody po ściankach ale tuż obok nich kontynuując okrężny ruch
  9. po zalaniu kawy odpowiednią ilością wody odczekaj do ok trzeciej minuty od momentu włączenia timera - Twoja kawa jest gotowa

Klika podpowiedzi jak zaparzyć kawę, żeby smakowała jeszcze lepiej:

Kawa wydaje Ci się zbyt kwaskawa? - zmiel ją nieco drobniej.
Myślisz, iż powinna mieć więcej smaku? Jej smak wydaje się zbyt płaski? - użyj nieco cieplejszej wody.
Ma za dużo goryczy? - zmiel ją trochę grubiej.

Nie ma doskonałej, uniwersalnej receptury na zaparzenie kawy - każde ziarna są inne i mogą Cię zaskoczyć wyraźnie głębszym smakiem przy znikomym skróceniu lub wydłużeniu zaparzania. Metoda opisana powyżej niech będzie punktem wyjścia.

zachęcamy gorąco do eksperymentów, do zabawy kawą. Daje to masę frajdy. Słowo!

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Pozostałe przybory kuchenne