Zwilling TWIN® Plus komplet do wędzenia i gotowania na parze
zestaw do wędzenia i gotowania na parze niemieckiej producenta ZWILLING pozwala przygotować niezwykłe dania. Przy pomocy tego zestawu, można komfortowo i łatwo wędzić w domu bez obawy o nieprzyjemny zapach dymu unoszący się w pomieszczeniu. Pachnące ziołami albo drewnem dania są gwarancją, iż goście wyjdą zadowoleni. Patelnia stworzona jest z wysokiej jakości szczotkowanej stali nierdzewnej, niemal gładka jak satyna. Grube dno naczynia SIGMA Classic szybko i równomiernie się nagrzewa. Pokrywa szczelnie przylega do garnka, by umożliwić oszczędne gotowanie z małą ilością wody. Uchwyty patelni, a także nie nagrzewają się w trakcie gotowania, a ich funkcjonalny i funkcjonalny zarys zagwarantuje bezpieczne przenoszenie. Patelnię można wstawiać używać w dodatku w piekarniku. z łatwością się czyści, można również myć w zmywarce.
pakiet gromadzi:
- 1 × patelnia
- 1 × blacha ociekowa
- 1 × ruszt do grillowania
- 1 × pokrywka
cechy:
- produkowany z najwyższej jakości stali nierdzewnej 18/10
- dedykowany do wędzenia mięsa, ryb, owoców morza, warzyw czy serów
- Uniwersalne naczynie, pasuje też do gotowania na parze
- wspaniały do przygotowywania zdrowych, niskokalorycznych potraw bez tłuszczu
- adekwatny do każdej kuchenki w tym indukcyjnej
- Gładka jak satyna powierzchnia
- Grube dno SIGMA Classic adekwatnie rozprowadza i akumuluje ciepło
- Masywna, nierdzewna pokrywka umożliwia oszczędne gotowanie z małą ilością wody
- poręczne, nienagrzewające się ucha ze stali nierdzewnej gwarantujące bezpieczne stosowanie
- Do wszelkich typów kuchni, z płytą indukcyjną włącznie
- Można używać także do pieczenia w piekarniku
- odporny na zadrapania, higieniczny, nie wpływa na smak potraw
- Zagięte krawędzie usprawniają wylewanie
- Można myć w zmywarce do naczyń
Jak wędzić w naczyniu Zwilling?
- Rozgrzać patelnię do wysokiej temperatury (około 230°C)
- ograniczyć temperaturę o około 40% - wsypać trociny ZWILLING. Dodać zioła, herbatę lub przyprawy, w zależności od smaku, jaki chcemy nadać wędzonym produktom. Stosowną ilością są 2 łyżki trocin (na około 20 minut, lekko wędzony smak), albo nawet 3 łyżki stołowe (wędzenie dłuższe niżeli 20 minut, mocno wędzony smak).
- Po rozgrzaniu z trocin zaczyna się uwalniać dym.
- Przykryć trociny krągłą blachą z otworami po bokach.
- Położyć na blasze ruszt z potrawą i przykryć patelnię pokrywą. Potrawy zaczynają się wędzić, kiedy pokrywka jest ciepła w dotyku.
- Należy ponownie zniżyć temperaturę o około 50%. W celu osiągnięcia stosownych wyników nie należy unosić pokrywki podczas wędzenia (Pojawienie dymu oznacza, iż temperatura jest zbyt wysoka i powinna zostać obniżona. Chcąc skrócić czas wędzenia należy pokroić potrawy na mniejsze kawałki albo plasterki)
- Po upływie czasu wędzenia wyłączyć kuchenkę - pozostawić patelnię do ostygnięcia.
- Po około 5min zdjąć pokrywkę - danie gotowe:)