ZWILLING TWIN Plus - naczynie do wędzenia i gotowania na parze 28cm Ocena produktu:

od 724,00 PLN

oszczędzasz do 13%

  • Producent: Zwilling
  • Kategoria: Pozostałe przybory kuchenne

Zwilling TWIN® Plus komplet do wędzenia i gotowania na parze

zestaw do wędzenia i gotowania na parze niemieckiej producenta ZWILLING pozwala przygotować niezwykłe dania. Przy pomocy tego zestawu, można komfortowo i łatwo wędzić w domu bez obawy o nieprzyjemny zapach dymu unoszący się w pomieszczeniu. Pachnące ziołami albo drewnem dania są gwarancją, iż goście wyjdą zadowoleni. Patelnia stworzona jest z wysokiej jakości szczotkowanej stali nierdzewnej, niemal gładka jak satyna. Grube dno naczynia SIGMA Classic szybko i równomiernie się nagrzewa. Pokrywa szczelnie przylega do garnka, by umożliwić oszczędne gotowanie z małą ilością wody. Uchwyty patelni, a także nie nagrzewają się w trakcie gotowania, a ich funkcjonalny i funkcjonalny zarys zagwarantuje bezpieczne przenoszenie. Patelnię można wstawiać używać w dodatku w piekarniku. z łatwością się czyści, można również myć w zmywarce.

pakiet gromadzi:

  • 1 × patelnia
  • 1 × blacha ociekowa
  • 1 × ruszt do grillowania
  • 1 × pokrywka

cechy:

  • produkowany z najwyższej jakości stali nierdzewnej 18/10
  • dedykowany do wędzenia mięsa, ryb, owoców morza, warzyw czy serów
  • Uniwersalne naczynie, pasuje też do gotowania na parze
  • wspaniały do przygotowywania zdrowych, niskokalorycznych potraw bez tłuszczu
  • adekwatny do każdej kuchenki w tym indukcyjnej
  • Gładka jak satyna powierzchnia
  • Grube dno SIGMA Classic adekwatnie rozprowadza i akumuluje ciepło
  • Masywna, nierdzewna pokrywka umożliwia oszczędne gotowanie z małą ilością wody
  • poręczne, nienagrzewające się ucha ze stali nierdzewnej gwarantujące bezpieczne stosowanie
  • Do wszelkich typów kuchni, z płytą indukcyjną włącznie
  • Można używać także do pieczenia w piekarniku
  • odporny na zadrapania, higieniczny, nie wpływa na smak potraw
  • Zagięte krawędzie usprawniają wylewanie
  • Można myć w zmywarce do naczyń

Jak wędzić w naczyniu Zwilling?

  • Rozgrzać patelnię do wysokiej temperatury (około 230°C)
  • ograniczyć temperaturę o około 40% - wsypać trociny ZWILLING. Dodać zioła, herbatę lub przyprawy, w zależności od smaku, jaki chcemy nadać wędzonym produktom. Stosowną ilością są 2 łyżki trocin (na około 20 minut, lekko wędzony smak), albo nawet 3 łyżki stołowe (wędzenie dłuższe niżeli 20 minut, mocno wędzony smak).
  • Po rozgrzaniu z trocin zaczyna się uwalniać dym.
  • Przykryć trociny krągłą blachą z otworami po bokach.
  • Położyć na blasze ruszt z potrawą i przykryć patelnię pokrywą. Potrawy zaczynają się wędzić, kiedy pokrywka jest ciepła w dotyku.
  • Należy ponownie zniżyć temperaturę o około 50%. W celu osiągnięcia stosownych wyników nie należy unosić pokrywki podczas wędzenia (Pojawienie dymu oznacza, iż temperatura jest zbyt wysoka i powinna zostać obniżona. Chcąc skrócić czas wędzenia należy pokroić potrawy na mniejsze kawałki albo plasterki)
  • Po upływie czasu wędzenia wyłączyć kuchenkę - pozostawić patelnię do ostygnięcia.
  • Po około 5min zdjąć pokrywkę - danie gotowe:)

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Pozostałe przybory kuchenne