Sznurek wędliniarski marki Hendi to idealny towar do wędzenia, gotowania i pakowania mięs. Dzięki swojej wytrzymałości i bezpieczeństwu w kontakcie z żywnością spełnia najwyższe standardy użytkowe.
cechy artykułu:
- idealny do wędzenia, gotowania, a także wiązania wędlin i innych mięs.
- potężne wykonanie z białej przędzy bawełnianej usztywnionej przędzą poliestrową.
- Gotowanie: do 2,5 h w temperaturze do 90°C.
- Wędzenie: do 3 h w temperaturze do 150°C.
- Wolny od metali ciężkich, bezpieczny w kontakcie z żywnością.
- ma atest PZH, a także deklarację zgodności.
- Grubość nici: tex 1480, o wytrzymałości: 19 (+/‑5%) daN.
Sznurek wędliniarski firmy Hendi to gwarancja jakości i bezpieczeństwa, rewelacyjny wybór dla profesjonalistów w przemyśle spożywczym i gastronomii.