Taboret gastronomiczny elektryczny FORGAST FG09420 asygnowana do obróbki termicznej potraw, polegającej na duszeniu, gotowaniu, w naczyniach stalowych, aluminiowych, żeliwnych i emaliowanych. Urządzenie dedykowane dla minimalnej, średniej i znacznej gastronomii.
• zrównoważona kompozycja tworzona ze stali J4
• Możliwość pracy z naczyniami o obszerności 100 L.
• Najwyższej klasy płyta grzejna o średnicy 400mm i mocy 5 kW.
• Siedmiostopniowy regulator umożliwiający oszczędne korzystanie z mocy i dopasowanie jej do rodzaju obróbki
• Możliwość wypoziomowania urządzenia. Regulacja nóżek w zakresie +/-20 mm
W celu zapewnienia długofalowej eksploatacji taboretu grzejnego należy przestrzegać kilku wskazówek:
- nigdy nie nagrzewać pustej płyty bez postawionego na niej naczynia,
- unikać zachlapania rozgrzanej płyty zimną wodą (pod wpływem szoku termicznego gorąca płyta może ulec pęknięciu),
- unikać umieszczania na płycie garnków o mniejszej średnicy.