Gastronomiczna zmywarka kapturowa do naczyń Smart ProfiChef PCZ-03101 z pompa odpływu wody z funkcją wyparzania asygnowana do mycia typu naczyń w pokaźnych lokalach gastronomicznych.
Wysokość drzwi zezwala na mycie tac i pojemników GN oraz talerzy i półmisków o wielkich średnicach - maksymalnie o średnicy 45 cm i szkła do wysokości 42,5 cm.
Funkcja Termostop komory mycia i bojlera - gwarantuje mycie w ustawionej temperaturze (proces nie zainicjuje się, jeśli temperatura wody w zbiorniku/bojlerze jest poniżej ustawionej wartości).
Funkcja samoczyszczenia - automatyczne czyszczenie komory mycia na koniec dnia po całkowitym opróżnieniu za pomocą gorącej wody z bojlera.
Mycie naczyń w zmywarce odbywa się w temperaturze około 60ºC, natomiast wyparzanie – w temperaturze około 82-90ºC. Wskaźniki temperatury pracy bojlera i wanny przemywającej. Możliwość automatycznego rozpoczęcia/zatrzymania procesu mycia poprzez zamknięcie/otwarcie kaptura. Zmywarka kapturowa PCZ-03100 może być zasilana zarówno ciepłą jak i zimną wodą (10-50º C).
Wykonanie zmywarki ze stali rdzoodpornej gwarantuje utrzymanie najwyższych standardów higieny i upraszcza utrzymanie jej w czystości. Dysze przemywające i płuczące tworzone ze stali nierdzewnej. Głęboko tłoczona wanna i filtry wanny wyprodukowane ze stali rdzoodpornej usprawniają utrzymanie czystości.
Zaleca się wymianę wody w komorze przemywającej zmywarki co 20-30 cykli albo raz dziennie (zależne od stopnia zabrudzenia naczyń). Zaleca się jednak opróżnienie naczyń z resztek i wstępne ich opłukanie w celu bardziej efektywnego zastosowania wody w komorze myjącej.
Wyposażenie standardowe zmywarki kapturowej PCZ-03100:
zastosowanie mistrzowskiej zmywarki w lokalu gastronomicznym (tj. Restauracja, kuchnia szkolna i przedszkolna, sala weselna, pizzeria, bar itp.) zapewnia prędkie mycie wielkiej ilości naczyń, szkła i sztućców przy niewielkim zużyciu środków chemicznych. Dzięki zmywarce gastronomicznej oszczędzamy jednocześnie czas jak i pieniądze przez co jej zakup zwraca się w niedługim czasie.
produkowano w UE.
Uwaga:
Mycie w zmywarce gastronomicznej może się odbywać wyłącznie przy użyciu profesjonalnych środków chemicznych przeznaczonych do zmywarek przemysłowych. Podwyższoną jakość mycia oraz ochronę przed osadzaniem się kamienia zapewni zamontowanie uzdatniacza wody.
Warunkiem 24-miesięcznej gwarancji jest wykonanie płatnego przeglądu urządzenia po 12 miesiącach od jego zakupu. Towar na zamówienie.