• Producent: ProfiChef
  • Kategoria: Pozostałe wyposażenie gastronomii

Gastronomiczna zmywarka kapturowa do naczyń Smart ProfiChef PCZ-03101 z pompa odpływu wody z funkcją wyparzania asygnowana do mycia typu naczyń w pokaźnych lokalach gastronomicznych.

Wysokość drzwi zezwala na mycie tac i pojemników GN oraz talerzy i półmisków o wielkich średnicach - maksymalnie o średnicy 45 cm i szkła do wysokości 42,5 cm.

Panel sterowania daje możliwość ustawienia wielu funkcji:
  • wybór języka komunikatów na wyświetlaczu.
  • Wyświetlanie temperatury pracy zmywarki.
  • Możliwość aktywacji sygnału dźwiękowego po zakończeniu procesu mycia.
  • Możliwość ustawienia automatycznego zmywania po zamknięciu drzwi.
  • Wyświetlanie sumy wszelkich cykli mycia zmywarki.
  • Aktywacja dozowników płynów myjącego i płuczącego.

  • Możliwość ustawienia 4 programów mycia, z ustawieniem czasu procesu, temperatury wody w zbiorniku (maksymalnie 65oC) i bojlerze (maksymalnie 92oC), szybkości dozowania detergentów:
    • lekki - 60 s (skuteczność mycia do 60 koszy na godz.)
    • charakterystyczny - 120 s (skuteczność mycia do 30 koszy na godz.)
    • konkretny - 180 s (wydajność mycia do 20 koszy na godz.)
    • intensywny - 9 minut (skuteczność mycia do 7 koszy na godz.)
  • ustawienia wymuszenia częstotliwości podmiany wody po określonej liczbie cykli

Funkcja Termostop komory mycia i bojlera - gwarantuje mycie w ustawionej temperaturze (proces nie zainicjuje się, jeśli temperatura wody w zbiorniku/bojlerze jest poniżej ustawionej wartości).

Funkcja samoczyszczenia - automatyczne czyszczenie komory mycia na koniec dnia po całkowitym opróżnieniu za pomocą gorącej wody z bojlera.

Mycie naczyń w zmywarce odbywa się w temperaturze około 60ºC, natomiast wyparzanie – w temperaturze około 82-90ºC. Wskaźniki temperatury pracy bojlera i wanny przemywającej. Możliwość automatycznego rozpoczęcia/zatrzymania procesu mycia poprzez zamknięcie/otwarcie kaptura. Zmywarka kapturowa PCZ-03100 może być zasilana zarówno ciepłą jak i zimną wodą (10-50º C).

Wykonanie zmywarki ze stali rdzoodpornej gwarantuje utrzymanie najwyższych standardów higieny i upraszcza utrzymanie jej w czystości. Dysze przemywające i płuczące tworzone ze stali nierdzewnej. Głęboko tłoczona wanna i filtry wanny wyprodukowane ze stali rdzoodpornej usprawniają utrzymanie czystości.

Zaleca się wymianę wody w komorze przemywającej zmywarki co 20-30 cykli albo raz dziennie (zależne od stopnia zabrudzenia naczyń). Zaleca się jednak opróżnienie naczyń z resztek i wstępne ich opłukanie w celu bardziej efektywnego zastosowania wody w komorze myjącej.

Wyposażenie standardowe zmywarki kapturowej PCZ-03100:

  • dozownik płynu nabłyszczającego
  • dozownik płyny myjącego
  • pompa spustu wody
  • 2 kosze na 12/18 talerzy 50x50 cm
  • kosz płaski na szkło 50x50 cm
  • 2 pojemniki na sztućce

zastosowanie mistrzowskiej zmywarki w lokalu gastronomicznym (tj. Restauracja, kuchnia szkolna i przedszkolna, sala weselna, pizzeria, bar itp.) zapewnia prędkie mycie wielkiej ilości naczyń, szkła i sztućców przy niewielkim zużyciu środków chemicznych. Dzięki zmywarce gastronomicznej oszczędzamy jednocześnie czas jak i pieniądze przez co jej zakup zwraca się w niedługim czasie.

produkowano w UE.

Uwaga:

Mycie w zmywarce gastronomicznej może się odbywać wyłącznie przy użyciu profesjonalnych środków chemicznych przeznaczonych do zmywarek przemysłowych. Podwyższoną jakość mycia oraz ochronę przed osadzaniem się kamienia zapewni zamontowanie uzdatniacza wody.

Warunkiem 24-miesięcznej gwarancji jest wykonanie płatnego przeglądu urządzenia po 12 miesiącach od jego zakupu. Towar na zamówienie.

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Pozostałe wyposażenie gastronomii