Afrykańskie Curry Afrykańskie curry geneza Wpływy kuchni arabskiej i indyjskiej związane z emigracją ludności z tych regionów do Afryki. Sprawiły, że to curry stało się popularnym daniem w kuchni wschodnio-afrykańskiej. Mieszanka przypraw afrykańskie curry to komponent potraw w tej częściach tego kontynentu. Curry na świecie Mieszanka przypraw o nazwie curry jest znana i renomowana na całym świecie. Można ją nazwać jedną z pereł kuchni azjatyckiej. Nie każdy jednak wie iż jako przyprawa posiada ona szczególnie sporo odmian i przepis ma parę bazowych komponentów które są nad wyraz często modyfikowane przez kucharzy. Afrykańskie curry zastosowanie Wersję afrykańską curry nadaje się do większości potraw. Przyprawę tę dodaje się do dań z mięs drobiowych i wieprzowiny, baraniny i sosów. Zwykle jednak używa się jej do aromatyzowania ryżu, który przejmuje jej żółtą barwę. Odmiana afrykańska curry jest bardziej ostrzejsza i wyrazista, dzięki zawartości między innymi chili i pieprzu cayennego. Jeśli lubisz potrawy afrykańskie i nie boisz się eksperymentować w kuchni, dania z curry to genialny pomysł dla ciebie. Kuchnia afrykańska to zdrowa kuchnia, wymarzona dla osób szukających stabilnej, zdrowej diety.