Garam Masala Wiadomości podstawowe o Garam Masala Z definicji Masala to mieszanka przypraw która została zmielona na proszek lub pastę użytkowaną do gotowania indyjskiego jedzenia. Zalicza się tutaj dodatkowo aromatyzowanie dania tym proszkiem. Garam Masala to specyficzna mieszanka przypraw pochodząca z Indii. Nie tylko cechuje się oryginalnym smakiem, który zapewni naszym posiłkom unikatowy i niepowtarzalny charakter garam masala to w głównej mierze solidna dawka zdrowia, która rozgrzeje i podkręci metabolizm. Różnice pomiędzy Tandoori Masala a Garam Masala Przyprawa Tandoori masala a garam masala? bez wątpienia nie można ich używać zamiennie. Oto różnice między tymi dwoma produktami. W garam masala jest mniej przypraw. Niepowtarzalne przyprawy różnią się w zależności od regionu, lecz cztery podstawowe to zielony kardamon, goździki, kolendra i ziarna pieprzu czarnego. Imbir, czosnek i przyprawy koloryzujące takiej jak kurkuma, lub czerwone papryczki chilli, nigdy nie są dodawane do garam masala. Garam masala jest wykorzystywany w prawie wszelkich indyjskich sosach, sosach i curry, w przeciwieństwie do tandoori masala, który jest używany przede wszystkim do mięsa. Garam masala jest użytkowany oszczędniej w prost przeciwnie do tandoori masala. Z reguły wystarczy ćwierć albo pół łyżeczki.