• Producent: Marco Polo
  • Kategoria: Przyprawy i zioła
  • Rodzaj: mieszanka przypraw
  • Wielkość opakowania: 40 g
Przyprawa do Rosołu Przyprawa do Rosołu firmy Marco Polo to wspaniały dodatek do najpopularniejszej zupy wśród zakonników. Mieszanka suszonych warzyw, a także przypraw niezbędnych do przygotowania smacznego rosołu, specyficzna zakonna receptura nadaje rosołowi miły smak i aromat. Jak przyprawić rosół? Jak poprawnie doprawić rosół? To pytanie zadaje sobie szczególnie niejednokrotnie młoda gospodyni domowa a niektóre z receptury krążą z pokolenia na pokolenie wśród pań. Z pewnością trzeba dodawać przyprawy po trochu, aby zapobiec przesadzeniu. Trudno także będzie nadać głębię smaku po tym, jak rosół przejdzie poprzez większość procesu gotowania. Czy gotować kurczaka przed przygotowaniem rosołu? Nie gotuje się kurczaka przed rozpoczęciem przygotowywania rosołu. Jeśli jest lekko niedogotowany, gdy go wyciągasz, to jest jak najmocniej w porządku — kurczaka można dalej gotować, gdy zostanie później dodany z powrotem do zupy. Która część kurczaka jest najlepsza do przygotowania rosołu? Najpopularniejsze do przygotowania rosołu są udka z kurczaka. Uda nie tylko pozostają delikatne i smaczne po ugotowaniu, ale ich naturalne różnorodność sprawia, iż ​​zupa jest bardziej treściwa. Warto pamiętać by używać ud z kością, jeśli możesz. Kości powodują, iż bulion jest jeszcze lepszy. Jak prosto zrobić rosół z kurczaka? Wskazówki: 1. W dużym garnku zagotuj kurczaka, wodę i 1 łyżkę soli. Odcedź piankę i dodaj włoszczyzną bądź przyprawę do rosołu Marco Polo.
2. Usuń pierś i odłóż na bok.
3. Usuń pozostałego kurczaka. Wyrzucić z powrotem skrzydła z kurczaka. Wyłącz garnek z gazu, niech ostygnie lekko.
4. Dodaj żądaną liczba kurczaka do środka ugotowanego rosołu. Czy mogę użyć wody z gotowanego kurczaka do przygotowania zupy? wystarczy, że ugotujesz kurczaka w wodzie przez godzinę, a jeśli chcesz, możesz dodać do tego na przykład włoszczyznę - dzięki czemu otrzymasz smaczny rosół z kurczaka. Woda wrze w temperaturze 100 stopni celsjusza, bakterie z kurczaka umrą w temperaturze 165 stopni przez pięć minut. Bez dwóch zdań można zastosować bulionu wodnego do przygotowania zupy.

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Przyprawy i zioła