• Producent: Ogrody solne
  • Kategoria: Przyprawy i zioła
  • Rodzaj: sól
  • Wielkość opakowania: 1000 g

Sól himalajska różowa mała - komfortowy i szczelny worek 1 kg Sól himalajska uważana jest za najczystszą jaką można znaleźć na ziemi. Wyciągana jest ze złóż himalajów sprzed 250 mln lat. Obfity zakres barw, ta dostatek wynika z dominującego minerału.

W soli różowej jest to żelazo. Posiada ona ponad 84 minerały i pierwiastki występujące naturalnie w organizmie człowieka. Sól himalajska wykorzystywana w kuchni uzupełnia codzienną dietę. W przeciwieństwie do soli morskiej jest wolna od skażeń takich jak np.

metale ciężkie. Sól himalajska różowa znikoma to nie tylko unikatowy dodatek do kuchni,w dodatku niezastąpiony składnik, który akcentuje smaki potraw i dodaje im subtelny, naturalny aromat. Dzięki swej delikatnej strukturze i bogactwu mineralnemu, może być użytkowana w rozmaity sposób w kuchni.

Jednym z głównych zastosowań soli himalajskiej w kuchni jest oczywiście przyprawianie potraw. Jej drobna konsystencja powoduje,doskonale się rozpuszcza, równomiernie się rozprowadza i nie przytłacza smaku dań, jak to czasem może robić zwykła sól kuchenna.

Można ją stosować równocześnie do przygotowywania potraw gotowanych, smażonych, jak i bezkompromisowych, dodając jej do mięs, ryb, warzyw, czy nawet sałatek. Sól himalajska to najcenniejszy dodatek smakowy do potraw!

Termin przydatności do spożycia - nie dotyczy. Skład: 100% NATURALNA sól himalajska. Kraj pochodzenia: Pakistan

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Przyprawy i zioła