Tandoori Masala Co to jest Tandoori Masala?
Z definicji Masala to mieszanka przypraw która została zmielona na proszek albo pastę użytkowaną do gotowania indyjskiego jedzenia. Zalicza się tutaj na dodatek aromatyzowanie dania tym proszkiem.Tandoori Masala jest jedną z najszczególniej konwencjonalnych indyjskich mieszanek przypraw, o specyficznej barwie i smaku. Dodając ją do swych dań, możesz spodziewać się prawdziwej uczty o orientalnych smakach. Różnice pomiędzy Tandoori Masala a Garam Masala
Przyprawa Tandoori masala a garam masala? bez wątpienia nie można ich używać zamiennie. Oto różnice między tymi dwoma produktami. W garam masala jest mniej przypraw. Unikalne przyprawy różnią się w zależności od regionu, lecz cztery podstawowe to zielony kardamon, goździki, kolendra i ziarna pieprzu czarnego. Imbir, czosnek i przyprawy koloryzujące takiej jak kurkuma, albo czerwone papryczki chilli, nigdy nie są dodawane do garam masala. Garam masala jest używany w prawie wszelkich indyjskich sosach, sosach i curry, w przeciwieństwie do tandoori masala, który jest używany typowo do mięsa. Garam masala jest wykorzystywany oszczędniej w prost przeciwnie do tandoori masala. Głównie wystarczy ćwierć albo pół łyżeczki. Do czego używamy Tandoori Masala? używana jest do przygotowania bardzo modnego kurczaka Tandoori, tej mieszanki masala nie trzeba przedstawiać żadnemu fanowi kuchni indyjskiej! Można jej używać z mięsem lub serem indyjskim paneerem. Wyśmienicie komponuje się z warzywami z patelni lub tofu, ta masala działa dobrze ze wszystkimi! Mieszanka ta jest genialnym dodatkiem do konwencjonalnego polskiego pieczonego kurczaka i wszelkich mięs przygotowywanych na grilli i w piekarniku. Można nią również doprawiać warzywa nie tylko z patelni. Przyprawa tandoori masala idealnie komponuje się z kaszą nadając jej przepyszny orientalny smak Spróbuj przyprawy w przepisie..... Kasza Tandoori Masala to konwencjonalne indyjskie danie nad wyraz smaczne i nietrudne w przyrządzeniu. Nasza polska wersja opiera się na podsmażonej na patelni kaszy gryczanej. Czytaj dalej....
Kurczak doprawiony pyszną indyjską przyprawą tandoori masala, zyskuje orientalny fason pełen pikantno-słodkiego smaku. Marynowana w pikantnej marynacie tandoori każda pierś z kurczaka jest wyśmienicie zapieczona lub usmażona, dzięki temu jest wspaniałym dodatkiem do makaronów, sałatek czy grillowanych warzyw.Czytaj dalej....
Ten ryż jest rewelacyjny jako dodatek do dań albo jako wielka miska zdrowotności. Tandoori masala nadaje przepysznego smaku temu daniu że aż będziesz mógł się uzależnić! prędki i prosty przepis - ryż, garść warzyw i przyprawy.Czytaj dalej....