• Producent: RESTO QUALITY
  • Kategoria: Wałkownice do ciasta

Opis:

  • Profesjonalna wolnostojąca wałkowarka taśmowa, nadzwyczajna do do rozwałkowywania ciasta francuskiego, półfrancuskiego, pierogowego, kruchego a nawet drożdżowego na strudle
  • Znajduje idealne użycie w piekarniach, cukierniach, restauracjach, hotelach czy niepokaźnych i średnich przedsiębiorstwach
  • Urządzenie nie „męczy" ciasta, czyli nie niszczy jego struktury
  • Prosta obsługa kierunku przesuwu taśmy przy pomocy pedałów i uchwytów
  • wygodna staranna regulacja grubości wałkowanego ciasta przy pomocy dźwigni sterującej w zakresie od 0,2 do 50 mm
  • Wartość ustawionej grubości ciasta wyświetlana jest na elektronicznym wyświetlaczu
  • Możliwość rolowania wstęgi ciasta na wałek
  • Urządzenie znamionuje konkretna kompozycja z innowacyjnym, praktycznym designem
  • Skrobaki można zdemontować w prosty sposób, bez konieczności zastosowania narzędzi
  • Wysokiej jakości taśma robocza o szerokości 650 mm
  • Po zakończeniu pracy, ramiona można unieść i zdemontować
  • Osłony bezpieczeństwa, których podniesienie samoczynnie zatrzymuje pracę maszyny
  • wyposażone w wyłącznik bezpieczeństwa
  • Kółka usprawniające przemieszczanie wałkowarki

Wyposażenie opcjonalne:

  • Tacki na mąkę - dopłata 1 040,00 zł netto
  • System czyszczenia taśmy roboczej - system ten pozwala na wyczyszczenie przestrzeni między taśmą a konstrukcją ramienia - dopłata 1 800,00 zł netto

atrybuty technologiczne:

  • rozmiary zewnętrzne po rozłożeniu [mm]: 3390x1170x1248
  • rozmiary zewnętrzne z uniesionymi ramionami [mm]: 1430x1170x2070
  • Moc [kW]: 1,1
  • Szerokość taśm roboczych [mm]: 650
  • szybkość przesuwu taśm [cm/sek]: 65
  • Długość ramion [mm]: 2x 1320
  • Zakres regulacji [mm]: 0,2-50
  • Zasilanie [V]: 400
  • Waga [kg]: 310

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Wałkownice do ciasta