• Producent: Liss
  • Kategoria: Wózki na żywność
Naboje są jednorazowego korzystania. Wykonanie ze stali rdzoodpornej sprawia, że nadają się do recyklingu.
Naboje są uniwersalne i nadają się do wszystkich typów syfonów do bitej śmietany. 5-letni okres przydatności do użytku sprawia, iż to doskonała opcja równocześnie do użytku w mistrzowskiej gastronomii jak i w warunkach domowych.
W opakowaniu znajduje się 24 szt. Nabojów.
CIEKAWOSTKI:
Naboje marki Liss do syfonu do bitej śmietany, sosów i musów wyprodukowane są z wysokiej jakości wytrzymałej stali nierdzewnej, która zapewnia pełne bezpieczeństwo eksploatacji oraz pozwala na ich pełną utylizację. Każdy nabój jest wypełniony ośmioma gramami czystego N20 (podtlenek azotu), który jest w pełni bezpieczny dla zdrowia, bezsmakowy o lekko słodkim zapachu. Dodatkowo gaz jest bakteriostatyczny i konserwujący – co chroni przed rozwojem bakterii w gotowym produkcie i zezwala na jego dłuższe przechowanie. Progresywny proces produkcyjny zapewnia czystą zawartość gazu N2O bez jakichkolwiek skażeń produkcyjnych. Ma to zasadniczy wpływ na nadzwyczajny smak i zapach gotowego towaru.

Lakierowanie nabojów na szarypozwala na odróżnienie ich od nabojów CO2 i zabezpiecza je podczas magazynowania choćby w najmniej sprzyjających warunkach.

Naboje są uniwersalne i nadają się do wszystkich typów syfonów do bitej śmietany. 5-letni okres przydatności do wykorzystania sprawia, że to doskonała opcja jednocześnie do wykorzystania w fachowej gastronomii jak i w warunkach domowych.
Naboje z zawartością N2O to nie tylko bita śmietana. Dzięki nim można po za słodkimi deserami stworzyć, sos holenderski lub własny ketchupu. Łososiowe, paprykowe, chrzanowe pianki, albo espuma, to tylko część możliwości jakie daje połączenie nabojów LISS i syfonów FORGAST. Tworzenie sosów albo musów na ciepło, daje nieograniczone możliwości dla każdego szefa kuchni.
N2O podtlenek azotu to gaz bez smaku, bezbarwny, niepalny, bakteriostatyczny i jako środek konserwujący, zatrzymuje rozwój bakterii, o lekko słodkim zapachu. N2O jest stosowany na całym świecie jako dodatek do żywności. 8 gram N2O zawartych w naboju znajduje się pod ciśnieniem około 60 bar. Pomimo tak wysokiego ciśnienia użytkownie i przechowywanie jest w całości bezpieczne ze względu na materiał i opracowaną konstrukcję, która wytrzymuje ośmiokrotnie obszerniejsze obciążenia. Zaleca się aby maksymalna temperatura przechowywania lub oddziaływania zewnętrznego nie była wyższa niż 50°C. Należy dodatkowo unikać oddziaływania mechanicznego lub chemicznego na naboje znajdujące się pod ciśnieniem.

Uwaga:

cena za pakiet 2 paczek po 24 szt.

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Wózki na żywność