Naboje są jednorazowego użytkowania. Wykonanie ze stali nierdzewnej powoduje, iż nadają się do recyklingu.
Naboje są uniwersalne i nadają się do wszystkich typów syfonów do bitej śmietany. 5-letni okres przydatności do wykorzystania powoduje, iż to perfekcyjna opcja zarówno do korzystania w fachowej gastronomii jak i w warunkach domowych.
W opakowaniu znajduje się 10 szt. Nabojów.
CIEKAWOSTKI:
Naboje marki Liss do syfonu do bitej śmietany, sosów i musów wyprodukowane są z wysokiej jakości wytrzymałej stali rdzoodpornej, która gwarantuje pełne bezpieczeństwo eksploatacji, a także umożliwia ich pełną utylizację. Każdy nabój jest wypełniony ośmioma gramami czystego N20 (podtlenek azotu), który jest całkowicie bezpieczny dla zdrowia, bezsmakowy o lekko słodkim zapachu. W dodatku gaz jest bakteriostatyczny i konserwujący – co broni przed rozwojem bakterii w gotowym produkcie i umożliwia jego dłuższe przechowanie. Zaawansowany proces produkcyjny zapewnia czystą zawartość gazu N2O bez jakichkolwiek zanieczyszczeń produkcyjnych. Ma to zasadniczy wpływ na wspaniały smak i zapach gotowego towaru.
Lakierowanie nabojów na szaryumożliwia odróżnienie ich od nabojów CO2 i zabezpiecza je podczas magazynowania choćby w najmniej sprzyjających warunkach.
Naboje są uniwersalne i nadają się do wszelkich typów syfonów do bitej śmietany. 5-letni okres przydatności do stosowania powoduje, iż to idealna opcja zarówno do korzystania w profesjonalnej gastronomii jak i w warunkach domowych.
Naboje z zawartością N2O to nie tylko bita śmietana. Dzięki nim można po za słodkimi deserami stworzyć, sos holenderski lub własny ketchupu. Łososiowe, paprykowe, chrzanowe pianki, albo espuma, to tylko część możliwości jakie daje połączenie nabojów LISS i syfonów FORGAST. Tworzenie sosów lub musów na ciepło, daje nieograniczone możliwości dla każdego szefa kuchni.
N2O podtlenek azotu to gaz bez smaku, bezbarwny, niepalny, bakteriostatyczny i jako środek konserwujący, zatrzymuje rozwój bakterii, o lekko słodkim zapachu. N2O jest używany na całym świecie jako dodatek do żywności. 8 gram N2O zawartych w naboju znajduje się pod ciśnieniem około 60 bar. Pomimo tak wysokiego ciśnienia użytkownie i przechowywanie jest w całości bezpieczne ze względu na materiał i opracowaną konstrukcję, która wytrzymuje ośmiokrotnie obszerniejsze obciążenia. Zaleca się by maksymalna temperatura przechowywania lub oddziaływania zewnętrznego nie była wyższa niżeli 50°C. Należy ponadto unikać oddziaływania mechanicznego lub chemicznego na naboje znajdujące się pod ciśnieniem.
Uwaga:
wartość za komplet 3 paczek po 10 szt.