Pakowarka próżniowa S 225 SB DBV szwajcarskiej firmy VAC-STAR to wszechstronne i bezusterkowe urządzenie stołowe, przeznaczone do mistrzowskiego pakowania próżniowego przeciętnych i małych porcji o wadze do 10 kg. Nieprzeciętne do użycia w gastronomii, zakładach przetwórstwa mięsnego, garmażeryjnego, warzywnego, piekarniczego i w cateringu. Dzięki mocnej konstrukcji ze stali rdzoodpornej, urządzenie spełni oczekiwania choćby w trudnych warunkach pracy, gwarantując długotrwałe stosowanie. Ma długą listwę zgrzewającą z przodu.
atrybuty towaru:
- przejrzysta pokrywa wykonana z PMMA (szkło Plexi) ze sprężynami gazowymi
- 3 płyty wkładowe (biały polietylen) i wkład na ciecz
- wytworzona ze stali nierdzewnej (Inox)
- wymiary całkowite: 580 x 600 x 460 mm
- rozmiar komory: 510 x 480 x 210 mm
- Listwa uszczelniająca: 1 x 500 mm (przód)
- Zasilanie: 1 x 230 V, 0,9 kW
- Pompa próżniowa: 20 m³/h (BUSCH!)
- Waga: 85 kg
- Maks. Rozmiar worka: 500 x 480 mm
System sterowania „DBV"
- Oparty na timerze
- Możliwość wyboru czasu próżni i zgrzewania
- zawiera manometr, przycisk zgrzewania i STOP
atuty pakowarki:
- Nowy panel sterowania DIGI zezwala na precyzyjną regulację poziomu próżni i czasu zgrzewania, zapewniając pełną kontrolę nad procesem pakowania
- transparentna pokrywa z wytrzymałego szkła Plexi umożliwia obserwację cyklu pakowania w czasie rzeczywistym
- pokaźna komora i długa listwa zgrzewająca (50 cm) zezwalają na pakowanie pokaźniejszych worków, co powiększa skuteczność pracy
- Urządzenie jest stabilne dzięki gumowym przeciwpoślizgowym nóżkom, które uniemożliwiają niekontrolowanemu przesunięciu urządzenia w trakcie pracy
Pakowarka próżniowa S 225 SB DBV to świetne rozwiązanie dla fachowych kuchni i zakładów przetwórstwa spożywczego. Dzięki niej, zapakowane próżniowo produkty zachowają świeżość, smak i aromat na dłużej i będą estetycznie wyglądać, co ułatwi ich magazynowanie i transport.