Przechowywać w piwnicy do 15 lat. Podawać schłodzone. Piero Incisa della Rochetta pochodzi z pionierskiej rodziny; jego dziadek jest założycielem Tenuta San Guido i twórcą prawdopodobnie najsłynniejszego włoskiego Super Tuscan, Sassicaia.
W 2003 roku Piero założył własną bezprecedensową winiarnię w wietrznej dolinie Rio Negro w północnej Patagonii. Odważne posunięcie Piero zostało zainspirowane świetnym Pinot Noir, którego spróbował w Nowym Jorku, a który pochodził ze starożytnej argentyńskiej winnicy posadzonej w 1932 roku.
Przekonany o unikatowym potencjale regionu, Piero zdołał zakupić tę samą działkę i wkrótce dodał uzupełniające działki winorośli posadzone w 1955 i 1967 roku. Dziś winiarnia znana jest z eleganckich starych winorośli Pinots i Chardonnay dzięki partnerstwu z cenionym burgundzkim winiarzem Jean-Marc Roulot.
Wspólnie zaszczepili oni winorośl Chardonnay na 40-letnich winoroślach Merlot, które zostały posadzone na efektownej wapiennej działce doskonale nadającej się dla białej odmiany.Przypominające najkorzystniejsze białe Burgundy, to Chardonnay jest niezwykle złożone i zniuansowane z wyczuwalną mineralnością i jasnymi nutami sadu i owoców cytrusowych, które długo utrzymują się na podniebieniu.
Jest pełne i hojne z jasną smugą kwasowości, która zapewnia harmonię i równowagę na finiszu. Genialne do przechowywania w piwnicy przez kilka kolejnych lat albo delektowania się nim już dzisiaj z pieczonym kurczakiem, stekami z tuńczyka albo łososia lub kremowymi daniami z makaronu.