Przechowywać w piwnicy do 4 lat. Podawać schłodzone. D'Arenberg w australijskim McLaren Vale może być najistotniej znany ze swoich starych win Shiraz i Cabernet Sauvignon, ale produkuje również świetne białe wina, takie jak ten rześki wytrawny Riesling.
Według winiarni jej nazwa pochodzi od tamy zbudowanej przez ich sąsiadów w 1992 roku, która nie utrzymała wody.W przeciwieństwie do tych nieszczęsnych rolników, d'Arenberg produkuje to wino bez nawadniania starych winorośli Riesling.
Brak wody zmusza winorośl do głębokiego kopania w poszukiwaniu wilgoci, tworząc niskie plony i aromatyczne, intensywne w smaku winogrona z dużą ilością charakteru. W winiarni winogrona są miażdżone i chłodzone, a następnie poddawane długiemu, chłodnemu procesowi fermentacji, który jest wcześnie zatrzymywany, aby pozostawić niewielką ilość cukru resztkowego, żeby zrównoważyć wysoką kwasowość.Jasne zielone jabłko, cytryna i subtelne nuty kwiatowe dominują w nosie, podczas gdy na podniebieniu pojawiają się nuty dojrzałej gruszki, limonki i pikantnego sorbetu.
Świeżość w ustach i lekkie ciało sprawiają, iż jest to doskonałe wino do dzielenia się z przyjaciółmi jako aperitif albo do delektowania się świeżymi ostrygami, pikantnymi azjatyckimi sałatkami lub sushi.
genialnie pasuje do picia dzisiaj, choć w razie zapotrzebowania można je również przechowywać poprzez kilka kolejnych lat.