Przechowywać w piwnicy do 7 lat. Pochodzący z regionów Dry Creek i Alexander Valley w hrabstwie Sonoma, poprawnie znanych ze starych winorośli Zinfandel, Duckhorn Decoy Zinfandel jest nieco bardziej powściągliwą i rustykalną wersją mnóstwo obfitych, owocowych bomb kalifornijskich Zinów.
Począwszy od nosa z nutami jeżyn, skóry i mokki, wino to przechodzi do podniebienia z aksamitnymi warstwami czekolady, jagód i ciemnej śliwki. Długo utrzymujący się dymny finisz ma przyjemną kwasowość, która pomaga zrównoważyć owocowy charakter.Powoli gotowany mostek wołowy, żeberka z grilla albo stek z grilla perfekcyjnie komponują się z tym winem.
Bogaty deser z ciemnej czekolady także będzie pasował, a owocowy charakter dopełni bogactwo czekoladowego ciasta albo musu.Decoy decyduje się na podkreślenie winogron z hrabstwa Sonoma we wszystkich swych winach i wspiera apelację od momentu jej założenia.
Większość winogron do tego wina pochodzi z 30-80-letnich win w regionach Alexander Valley i Dry Creek. Ze względu na stare winorośle, plony są dość niskie, a tym samym obszerniejsza koncentracja smaku jest wkładana w każde winogrono.
Prowadzi to do niesamowicie soczystego i żywego smaku, jaki ma ten Zinfandel. Aby złagodzić czasami intensywne taniny Zinfandela, zespół Decoy starzeje to wino przez 10 miesięcy w 40% nowych, 60% neutralnych beczkach z francuskiego dębu.