Pić dzisiaj albo przechowywać w piwnicy do 7 lat. Nie ma potrzeby dekantacji przed podaniem.Ta rodzinna posiadłość, uznana poprzez Wine Enthusiast za amerykańską winiarnię roku 2020, wzięła swój przydomek od braci Michaela i Davida Phillipsów, którzy kierują firmą.
Rodzina Phillipsów uprawia owoce i warzywa w Lodi od 1850 roku, a dziś już piąte i szóste pokolenie pracuje w tej samej posiadłości.Rodzina jest tak zaangażowana w ochronę swej ziemi dla przyszłych pokoleń, iż jest jedną z najbardziej jednostajnych winiarni w Kalifornii.
Ich 800 akrów jest uprawianych zgodnie z Lodi Rules, zestawem 100 zasad regulujących wszystko, od zużycia wody i zarządzania glebą po zwalczanie szkodników i HR.Ich Petit Petite składa się zwykle z Petite Sirah wraz z kroplą Petit Verdot, wytwarzając pełnowartościową czerwień, która pęka od soczystych czarnych jagód, prażonego dębu i mnóstwa przypraw.
Po winifikacji młode wino dojrzewa w beczkach z francuskiego dębu przez 14 miesięcy, aby dodać złożoności i poloru temu solidnemu cuvee. Dzięki wyrazistemu profilowi smakowemu jest to nieprzeciętne wino do serwowania z obfitymi daniami, takimi jak lasagne, grillowane żeberka, stek z żeberka albo dania z dziczyzny, takie jak dziczyzna.