Przechowywać w piwnicy do 13 lat. Nie ma zapotrzebowania dekantacji przed podaniem.Cantine San Marzano została założona w 1962 roku jako spółdzielnia winiarska poprzez 19 lokalnych winiarzy i plantatorów winogron.
Położona w samym sercu regionu Primitivo di Manduria winiarnia raduje się znakomitą lokalizacją na "pięcie" Włoch, w pobliżu Morza Jońskiego i Adriatyku. Dzięki temu winnice cieszą się dużą ilością śródziemnomorskiego słońca moderowanego przez chłodzącą morską bryzę, która pomaga zachować świeżość i aromat winogron.
Ta cenna limitowana edycja Primitivo jest produkowana z 60-100-letnich winorośli, które są sadzone na 40-hektarowej winnicy posiadłości znanej jako Valle del Sessantanni lub "Sześćdziesięcioletnia Dolin"A.
Winnica została zapomniana i porzucona przed jej ponownym odkryciem i rehabilitacją poprzez San Marzano. Te szczególnie stare winorośle produkują nieduże ilości bardzo skoncentrowanych owoców i są zbierane ręcznie,posiadać pewność, iż owoce dotrą do winiarni w nieprzeciętnym stanie.
Kolejną niezwykłą cechą są tutaj czerwone gleby, które są bogate w żelazo i świetne warunki do uprawy odmiany Primitivo.W winiarni owoce są fermentowane w zbiornikach o kontrolowanej temperaturze, a następnie dojrzewają w dębowych beczkach przez co najmniej 12 miesięcy, aby dodać nutę pikanterii i dopełniającej złożoności.
doskonały partner do wielkich gulaszów, steków i grillowanych mięs, to fantastyczne wino, którym można się cieszyć teraz albo przechowywać w piwnicy przez kilka kolejnych lat, ponieważ nadal się rozwija.