Przechowywać w piwnicy do 12 lat. Chłodzić dwie godziny przed podaniem.Pierwsze wino z pojedynczej winnicy stworzone na Sycylii, kiedy zostało po raz pierwszy wydane w 1970 roku, Rosso del Conte zostało zaprojektowane jako flagowe wino posiadłości przez twórcę hrabiego Giuseppe Tasca i utorowało drogę dla dzisiejszych poszukiwanych sycylijskich czerwonych win premium.
wyprodukowane wyłącznie z najkorzystniejszych Nero d'Avola, Perricone i rzadkich lokalnych odmian z winnicy San Lucio, wino spędza 18 miesięcy starzenia w nowym francuskim dębie, a następnie co najmniej 6 miesięcy odpoczywa w butelce przed wydaniem.Pocałowane przez ogniste sycylijskie słońce, Rosso del Conte jest soczyście pełne z skoncentrowanymi aromatami cassis, jeżyn i czarnych wiśni, które wybuchają z kieliszka.
Następnie pojawiają się aromatyczne śródziemnomorskie zioła, trawiasty tytoń i świeża mięta, prowadząc do konfiturowych czarnych owoców, słodkiej lukrecji i mokki na podniebieniu. To naprawdę wyjątkowe wino, które pokaźnie przewyższa swoją cenę, Rosso del Conte ma przed sobą długie życie i będzie się nadal rozwijać dzięki starannemu dłuższemu przechowywaniu w piwnicy.Położona w samym sercu Sycylii, na falistych wzgórzach niższych gór Madonie, posiadłość Regaleali jest związana z nazwą Tasca od czasu jej zakupu w 1830 roku przez braci Lucio i Carmelo Mastrogiovanni Tasca.
Ci dwaj innowatorzy starali się zmodernizować i ożywić gospodarstwo, wprowadzając innowacyjną technikę rolniczą i świeże metody do odizolowanej sycylijskiej wsi. Dziś rodzina kontynuuje tę przyszłościową filozofię, koncentrując się na jednostajnych praktykach uprawy winorośli i eksperymentując z niewiele znanymi rodzimymi odmianami winogron, takimi jak Perricone, stosowanymi w tej wspaniałej mieszance.