Zicaffe Crema in Tazza to wyjątkowo korzystnie wyważona mieszanka Arabiki i Robusty, o przewadze ziaren Arabiki. Ta kawa, pochodząca z Sycylii to charakterystyczne, południowowłoskie espresso – mocniej palone, o wyrazistym smaku i trwałej piance – cremie. Rekomendowana do wszystkich sposobów parzenia. Wyśmienicie pasuje do przygotowania tradycyjnego espresso.
Wysokiej jakości kawa z prestiżowej włoskiej palarni Zicaffe. Harmonijne połączenie najlepszej arabiki i perfekcyjnej robusty, którego wynikiem jest z zasady sycylijska kawa. Jest to artykuł ceniony przez wielbicieli prawdziwych włoskich smaków.
Zicaffe Crema in Tazza Duox dzięki małej zawartości robusty posiada średnią zawartość kofeiny. Sprawia to, iż możemy jej smakiem radować się choćby podczas popołudniowych spotkań z przyjaciółmi.
poprawnie tworzone espresso dzięki zawartości robusty ma piękną gęstą piankę cremy. W smaku wyczujemy zdecydowane przyjemne orzechowe nuty.
Zicaffe Crema in Tazza Duox jest odpowiednią kawą do przygotowania w ekspresie kolbowym i automatycznym. Z powodzeniem zrobimy to w kawiarce czy lub w sposób tradycyjny. Jedyną rzeczą, na którą musimy zwrócić uwagę jest grubość zmielenia ziaren.
Zicaffe Crema in Tazza Duox jest wysokiej jakości mieszanką ziaren arabiki (60%) i robusty (40%). Kawa najlepiej stanie na wysokości zadania jako intensywne włoskie espresso albo z dodatkiem spienionego mleka w formie aromatycznego cappuccino.