Ambrogio Sanelli Hasaki, nóż Yanagi Sashimi 21 cm HASAKI oznacza w języku japońskim „Krawędź tnąca" stąd rewelacyjnie wyraża nazwę dla mistrzowskiej linii noży w stylu japońskim producenta Ambrogio SanelliOstrza noży są wytwarzane ze specjalnie modyfikowanej stali nierdzewnej NITRO-B (X50CrMoVN15 / AISI440B) – w której dodatek cząsteczek azotu wyraźnie ulepsza cechy antykorozyjne, a także końcową twardość po udoskonalaniu grzejnymTwardość 57-58 HRC, Zgodnie z japońską techniką noże są ostrzone jednostronnie dzięki temu żywność ma styczność z ostrzem tylko poprzez chwilę – występowanie tarcia jest zredukowane do minimum, nieprzeciętnie wyważone i komfortowe podczas cięcia uchwyty wytworzono z plastikowej żywicy POM, nitowane, Nie należy myć w zmywarkach.
--//--CharakterystykaDługość ostrza 210 mm Sposób wykorzystaniaMożna myć w zmywarkach NIE MateriałyMateriał Polioksymetylen Materiał ostrza Stal nierdzewna X50CrMoVN15 rozmiaryDługość (mm) 340 Szerokość (mm) 25 Wysokość (mm) 20 Grubość (mm) 2