od 299,00 PLN
Zwilling Professional S - nóż do chleba 20cm
Najlepsi kucharze na całym świecie ufają jakości i tradycji tej nitowanej serii noży. Z najlepszej stali nierdzewnej, idealnie wyważone, ostre jak brzytwa to parametry charakteryzujące kolekcje Professional S zapewniając kucharzą bezpieczną i bezawaryjną obsługę.
Do produkcji noży wykorzystano specjalnej stali rdzoodpornej z trafną ilością chromu i węgla, opatentowanej przez markę ZWILLING J. A. Henckels. Twardość noża to 57 HRC w skali Rockwella cechuje się długofalową żywotnością, niepodatnością na korozję i łatwością w ostrzeniu. Gwarancją tych właściwości jest specjalna metoda utwardzania FRIODUR® - rozgrzaną stal do temperatury ponad 1000 stopni hartuje się w -70 stopniach, czynność tą powtarzając dwukrotnie. Ostrze noża powstaje dzięki metodzie wykuwania z jednego kawałka stali gwarantując jeszcze pokaźniejszą twardość i wytrzymałość na stępienie.
Rękojeść mocowana jest trzema nitami chatakterystyczymi do serii Professional S. Wytwarzana pozostała z nad wyraz trwałego tworzywa opornego na przebarwienia, działania kwasów spożywczych czy uderzenia. Nieprzeciętnie dopracowane szczegóły zapobiegają osadzaniu się brudu, spełniając dzięki temu normy higieniczne.
zalety: