od 499,00 PLN
Zwilling Professional S - nóż kuchenny, do siekania, krojenia 20cm
Najlepsi kucharze na całym świecie ufają jakości i tradycji tej nitowanej linii noży. Z najlepszej stali nierdzewnej, wspaniale wyważone, ostre jak brzytwa to cechy znamionujące kolekcje Professional S zapewniając kucharzą bezpieczną i niezawodną obsługę.
Do produkcji noży użyto specjalnej stali rdzoodpornej z trafną ilością chromu i węgla, zastrzeżonej przez markę ZWILLING J. A. Henckels. Twardość noża to 57 HRC w skali Rockwella znamionuje się długotrwałą żywotnością, niepodatnością na korozję i łatwością w ostrzeniu. Gwarancją tych parametry jest specjalna metoda utwardzania FRIODUR® - rozgrzaną stal do temperatury ponad 1000 stopni hartuje się w -70 poziomach, czynność tą powtarzając dwukrotnie. Ostrze noża powstaje dzięki metodzie wykuwania z jednego kawałka stali gwarantując jeszcze większą twardość i odporność na stępienie.
Rękojeść mocowana jest trzema nitami chatakterystyczymi do kolekcji Professional S. Produkowana pozostała z nad wyraz trwałego tworzywa opornego na przebarwienia, działania kwasów spożywczych czy uderzenia. Nieprzeciętnie dopracowane detale zapobiegają osadzaniu się brudu, spełniając dzięki temu normy higieniczne.
zalety: