od 349,00 PLN
Zwilling Professional S - nóż do mięsa, do szpikowania 20cm
Najlepsi kucharze na całym świecie ufają jakości i tradycji tej nitowanej serii noży. Z najlepszej stali rdzoodpornej, wspaniale wyważone, ostre jak brzytwa to atrybuty charakteryzujące kolekcje Professional S gwarantując kucharzą bezpieczną i bezusterkową obsługę.
Do produkcji noży użyto specjalnej stali rdzoodpornej z optymalną ilością chromu i węgla, zastrzeżonej poprzez firmę ZWILLING J. A. Henckels. Twardość noża to 57 HRC w skali Rockwella znamionuje się długotrwałą żywotnością, niepodatnością na korozję i łatwością w ostrzeniu. Gwarancją tych atrybuty jest specjalna metoda utwardzania FRIODUR® - rozgrzaną stal do temperatury ponad 1000 poziomów hartuje się w -70 poziomach, czynność tą powtarzając dwukrotnie. Ostrze noża powstaje dzięki metodzie wykuwania z jednego kawałka stali gwarantując jeszcze obszerniejszą twardość i odporność na stępienie.
Rękojeść mocowana jest trzema nitami chatakterystyczymi do serii Professional S. Wykonana została z nad wyraz trwałego tworzywa niepodatnego na przebarwienia, działania kwasów spożywczych czy uderzenia. Rewelacyjnie dopracowane detale uniemożliwiają osadzaniu się brudu, spełniając dzięki temu normy higieniczne.
atuty: